Bli kvitt kredittkortgjeld – steg for steg guide

Å bli kvitt kredittkortgjeld er noe av det smarteste du kan gjøre for å redusere dine lånekostnader og få romsligere økonomi. Vi forklarer hvordan du kan best du kan refinansiere kredittkortgjeld med noen enkle steg. 

Bli kvitt kredittkortgjeld – steg for steg guide

  1. Skaff deg oversikt over din egen økonomi. Gå igjennom alle gjeldsregninger du har hatt de siste par månedene. Skaff deg også oversikt over inntekter og øvrige utgifter. Et godt utgangspunkt er å se over de siste kontoutskriftene. Når du vet hvor mye gjeld du har, vil det være enklere å finne et forbrukslån som passer til ditt behov. Trenger du hjelp til å få oversikt over din økonomiske situasjon? Kontakt oss i Okida, så kan vi hjelpe deg. 
  2. Send en uforpliktende søknad og få svar fra flere banker. Når du søker hos flere banker er sjansen bedre for å få de laveste rentene og de beste betingelsene. Det er helt gratis og uforpliktende å søke om refinansieringslån
  3. Velg det tilbudet som passer deg best. Din gamle gjeld vil automatisk bli innfridd og du vil sitte igjen med et nytt lån med lavere rente og bedre betingelser. 
  4. Refinansier på nytt. Avhengig av størrelsen på lånet ditt, bør du etter å ha nedbetalt en del på forbrukslånet ditt kontakte den aktuelle utlåneren din for å sjekke mulighetene for å senke renta enda mer. På forhånd bør du undersøke hvilke rentevilkår du kan få hos andre banker, slik har du et forhandlingskort hos den banken du allerede benytter. Dersom banken din ikke går med på senke renta, kan du søke om å flytte forbrukslånet til en annen bank som vil gi deg lavere rente.

Refinansiere kredittkortgjeld med sikkerhet

Har du bolig, fritidsbolig eller annen eiendom finnes det muligheter for å refinansiere med pant i bolig. Les mer om å refinansiere med pant i bolig her. Å refinansiere kredittkortgjeld med sikkerhet er mer lønnsomt. Når banken har sikkerhet i bolig eller annen fast eiendom løper banken mindre risiko og kan tilby en lavere rente slik at du får lavere lånekostnader. 

Refinansiere kredittkortgjeld uten sikkerhet

Du kan også refinansiere uten sikkerhet. Du vil da bli kvitt kredittkortgjeld og få et nytt refinansieringslån i form av et forbrukslån uten sikkerhet. Renten vil være noe høyere sammenlignet med refinansiering med sikkerhet, men du kan likevel spare gode penger på å refinansiere dersom renten på det nye lånet er vesentlig lavere enn renten på gjelden som du allerede har. 

Finn lånet som passer din økonomiske situasjon

Ved å sende inn en uforpliktende lånesøknad kan vi hjelpe deg å finne et lån som er tilpasset din økonomiske situasjon. Søker du lån gjennom Okida blir lånesøknaden din videresendt til flere banker, og du bør  til syvende og sist velge den utlåneren som kan tilby den laveste effektive renten. Og husk at det er uforpliktende å sende inn en lånesøknad.

Derfor bør du bli kvitt kredittkortgjeld

Rentefri kreditt kan være fristende for mange, men det kan være lett å bruke mer enn man kan betale tilbake og for mange hoper kredittkortgjelden seg opp måned etter måned. Til tross for kredittkortenes mange fordeler kan du fort få en gjeldsbyrde hengende over deg om du gang på gang bruker over evne og ikke klarer å betale mer enn minimumsbeløpet når den månedlige fakturaen kommer. Du bør først og fremst refinansiere kredittkortgjeld fordi renten på denne gjelden er vesentlig høyere sammenlignet med mange andre typer lån. Du kan spare mye penger på å løse inn din kredittkortgjeld og erstatte denne gjelden med et nytt forbrukslån eller å bake gjelden inn i boliglånet ditt. 

Dersom du ikke greier å betale gjelden din kan du risikere at den går til inkasso. Dersom det blir tatt rettslige skritt via namsmannen får du til slutt en betalingsanmerkning. En slik anmerkning er svært negativ for din økonomi.

Derfor lønner det seg med refinansiering av kredittkortgjeld

Å refinansiere kredittkortgjeld er lønnsomt av mange årsaker. For det første kan du spare vesentlige summer på lavere rentekostnader. Det er ikke uvanlig at renten på kredittkortgjeld ligger på mellom 30-40%, og da kan du spare mye på å finne et billigere lån. 

Dersom du slår sammen flere lån til ett lån, kan du spare vesentlige summer på færre gebyrer. Selv om ett gebyr ikke utgjøre så mye i seg selv, kan du spare gode penger over tid dersom du slår sammen flere lån. Husk at du også kan slå sammen din kredittkortgjeld med andre typer lån, som for eksempel dyre forbrukslån eller andre smålån og kreditter.

Emner: Personlig økonomi, refinansiering av kredittkortgjeld, refinansere kredittkortgjeld