Hva er et refinansieringslån?

Hva er refinansieringslån? Refinansieringslån er betegnelsen på lån som gis i forbindelse med refinansiering av ulike typer gjeld.

Innhold:

I denne artikkelen forklarer Okida hva et refiansieringslån er, hvordan du går frem for å refinansiere, samt hvordan du finner det beste refinansieringslånet med den beste renten. Vi svarer også på ofte stilte spørsmål om refinansieringslån.

Søk refinansieringslån her

Hva er refinansieringslån?

Med et refinansieringslån kan du kvitte deg med annen dyr gjeld, som for eksempel kredittkortgjeld, gjeld med betalingsanmerkninger, dyr forbruksgjeld og andre kreditter. Når du tar opp et refinansieringslån blir de gamle lånene slettet og du vil få et nytt lån med lavere rente og bedre betingelser. Du kan også få lengre løpetid på lånet slik at du bedre kan tilpasse hvor mye du betaler hver måned. 

Slik går du fram for å refinansiere:

  1. Lag en oversikt over alle dine lån, kreditter og andre du skylder penger. Ta med både forbruksgjeld, kredittkortgjeld og eventuelt andre krav du har mot deg. Det lønner seg nemlig å samle alt til ett lån. 
  2. Skaff deg oversikt over egen økonomi. Sett opp en oversikt over dine faste inntekter og utgifter. Dersom du vet omtrent hvor mye du har mulighet til å betale i renter og avdrag hver måned stiller du sterkere når du skal forhandle med banken. Du vil også få en bedre ide om hvor lang løpetid du må søke om. 
  3. Søk hos så mange banker som mulig. Da øker sjansen for at du får et lån med de beste betingelsene tilpasset din økonomiske situasjon. Dersom du legger inn en lånesøknad via vårt låneskjema så sender vi søknaden din til mange banker. Det er uforpliktende og gratis å søke, og dersom du får flere tilbud velger du bare det tilbudet som passer best for deg. 

Beste refinansieringslån

De beste refinansieringslånene er de med de laveste rentene og gebyrene. Den beste måten å finne beste refinansieringslån er å sammenligne tilbud fra flere banker. Det kan du enkelt gjøre ved å søke her.

Refinansieringslån med sikkerhet i bolig

Du vil normalt få de beste betingelsene dersom du kan stille med sikkerhet i egen eller andres bolig. Da har banken bedre sikkerhet for lånet og kan til gjengjeld tilby en lavere rente. Dersom du ikke eier bolig selv, kan en annen person stille sin bolig som sikkerhet. 

Refinansieringslån uten sikkerhet

Dersom du ikke har mulighet til å stille med bolig som sikkerhet for lånet kan du søke om et refinansieringslån uten sikkerhet. Renten vil være noe høyere sammenlignet med et refinansieringslån med sikkerhet i bolig, men du kan likevel få vesentlig bedre betingelser sammenlignet med de lånene du hadde fra før. 

Refinansieringslån med betalingsanmerkning

Har du betalingsanmerkninger? Da har du kanskje opplevd at det er vanskelig å få lån. De fleste banker sier nemlig nei til personer som har betalingsanmerkninger. Det er fordi bankene anser det som for risikabelt å låne mer penger som ikke har vist evne eller vilje til å gjøre opp for seg. 

Det finnes likevel mulighet til å få refinansiering med betalingsanmerkninger. Vi i Okida samarbeider med flere banker som gir lån til personer med betalingsanmerkninger. Legg inn en søknad her, så tar vi kontakt med deg. For å få lån med betalingsanmerkninger kreves det normalt at du kan stille med egen eller en annen persons bolig som sikkerhet. Dersom du får innvilget lån, slettes din gjeld med betalingsanmerkninger og du får i stedet et nytt lån som er tilpasset din økonomiske situasjon. 

Refinansieringslån med lav rente

Du lurer kanskje på hvordan du kan få refinansiering med lav rente. Den beste måten å få lav rente er å sende søknader til mange banker. Vi i Okida kan hjelpe deg med dette. Du sender bare en lånesøknad til oss, og så sender vi din søknad videre til flere banker som driver med refinansiering. Du kan også søke selv om du har betalingsanmerkninger. 

Ofte stilte spørsmål om hva er refinansieringslån

Hva er refinansieringslån?

Et refinansieringslån erstatter et eller flere andre lån. Du kan for eksempel ta opp et refinansieringslån som erstatter kredittgjeld, forbrukslån og andre dyre lån og kreditter.

Hva er konsekvensen av en betalingsanmerkning?

Konsekvensen av en betalingsanmerkning er at du ikke får lån eller kreditter. Du får heller ikke tegne enkelte forsikringsavtaler, mobilabonnement eller inngå ny strømavtale. Du kan også få avslag på enkelte stillinger og du kan få utfordringer med å komme inn på leiemarkedet.

Hva er refinansieringlån med sikkerhet? 

Refinansiering med sikkerhet betyr at du stiller et objekt, som regel bolig eller eiendom, som sikkerhet for lånet. Dersom du misligholder lånet, kan banken overta objektet som er stilt som sikkerhet. 

Hva er refinansieringslån uten sikkerhet?

Et refinansieringslån uten sikkerhet er det samme som et forbrukslån. I enkelte tilfeller kan det være gunstig å ta opp et refinansieringslån uten sikkerhet for å samle dyrere lån og kreditter og oppnå bedre betingelser.

Hva er fordelene med å refinansiere? 

Fordelene med å refinansiere er at du blir kvitt dyr gjeld og du kan få et lån med lavere rente og bedre betingelser som er tilpasset din økonomi. Du kan også i noen tilfeller bli kvitt dine betalingsanmerkninger. Samler du flere lån i et lån, får du også bedre oversikt. 

Emner: Hva er refinansieringslån, personlig økonomi, beste refinansieringslån