Samle gjeld og få lavere rente ved hjelp av refinansiering

I tillegg er det kanskje en stund siden du tok opp mange av lånene, og da vil renten i mange tilfeller være høyere enn du strengt tatt behøver å leve med.

Hva kan refinansieres?

Du bør refinansiere alle dyre smålån som for eksempel forbrukslån eller kredittkortgjeld.

Fordeler ved å samle gjeld:

  • Du får lavere rente. Særlig smålån og kredittkortgjeld har høy rente og ved å samle disse til et større lån kan du forhandle deg til lavere rente. Dette gir store besparelser over tid. Her har vi laget et eksempel på hvor mye du kan spare ved å refinansiere forbrukslånene.
  • Færre gebyrer. Det er ikke uvanlig at forbrukslån og kredittkortgjeld har månedlige gebyrer. Har du flere av disse kan du derfor spare mye penger på at antall gebyrer blir redusert.
  • Lengre nedbetalingstid. Med flere lån samlet vil det bli enklere å kunne forhandle om lengre nedbetalingstid.
  • Bedre oversikt. Har du mange kreditorer å forholde deg til kan det være lett å miste oversikten. Glemmer du å betale regninger kommer purre- og straffegebyrer i tillegg. Samler du gjelden din får du færre banker og kreditorer å forholde deg til, noe som er både enklere å billigere.

Slik samler du gjelden din

Har du boliglån bør du sjekke med banken din om det er rom for å bake smålånene inn i boliglånet, da boliglån har den laveste renten.
Hvis du ikke har boliglån eller mulighet til å øke rammen for boliglånet bør du ta kontakt med en av bankene som tilbyr refinansiering. Under viser vi en oversikt over banker som tilbyr refinansiering.
Hvis det er vanskelig å få lån eller du vil vite mer om hvordan man søker lån med betalingsanmerkning kan vi hjelpe deg med det.
Å refinansiere og samle gjeld er enklere enn mange tror. Du fyller bare ut alle lån i søknaden her så tar banken seg av prosessen med å annullere dine eksisterende lån og bake de inn i et nytt lån med bedre betingelser.

Close

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Okida kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.