Samle gjeld og få lavere rente ved hjelp av refinansiering

Er det en stund siden du tok av mange av lånene du har i dag? Da vil renten i mange tilfeller være høyere enn du strengt tatt behøver å leve med.

Eier du bolig i dag kan du oppnå flere fordeler ved å samle gjeld.

Hva kan og bør refinansieres?

Du bør refinansiere og samle gjeld hvis du har dyre smålån, som for eksempel forbrukslån eller kredittkortgjeld. Dette gjelder spesielt hvis du ser at disse lånene har kortere nedbetalingstid enn du kan håndtere. Eier du bolig kan du se lånekalkulator for opplåning på bolig her.

Fordeler ved å samle gjeld:

  • Du får lavere rente. Særlig smålån og kredittkortgjeld har høy rente og ved å samle disse til et større lån kan du forhandle deg til lavere rente. Dette gir store besparelser over tid.
  • Færre gebyrer. Det er ikke uvanlig at forbrukslån og kredittkortgjeld har månedlige gebyrer. Har du flere av disse kan du derfor spare mye penger på at antall gebyrer blir redusert.
  • Lengre nedbetalingstid. Med flere lån samlet vil det bli enklere å kunne forhandle om lengre nedbetalingstid.
  • Bedre oversikt. Har du mange kreditorer å forholde deg til kan det være lett å miste oversikten. Glemmer du å betale regninger kommer purre- og straffegebyrer i tillegg. Samler du gjelden din får du færre banker og kreditorer å forholde deg til, noe som er både enklere å billigere.

Slik samler du gjelden din

Har du boliglån bør du sjekke med banken din om det er rom for å bake smålånene inn i boliglånet, da boliglån har den laveste renten.

Hvis du ikke har boliglån eller mulighet til å øke rammen for boliglånet bør du ta kontakt med en av bankene som tilbyr refinansiering.

Å refinansiere og samle gjeld er enklere enn mange tror. Du fyller bare ut søknaden ved hjelp av skjemaet her så tar vi og de ulike bankene vi samarbeider med seg av prosessen med å annullere dine eksisterende lån og bake de inn i et nytt lån med bedre betingelser.

Close

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Okida kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.