Øke boliglånet – nyttig informasjon

Å øke boliglånet kan være en god løsning om du trenger penger til andre formål. Dette kan for eksempel være:

  • Øke boliglånet for å pusse opp boligen
  • Øke boliglånet for å betale ned forbruksgjeld og kreditter
  • Øke boliglånet for å bruke pengene på andre ting

Søk om å øke boliglånet ditt her

Forutsetninger for å kunne øke boliglånet

For å kunne få mer boliglån må du selvfølgelig eie en bolig. Du må også ha betalt ned en del på boliglånet fra før og / eller boligen din må ha steget vesentlig i verdi. Lånet må nemlig være innenfor rammen av 85% av husets verdi.

Er du usikker på hvor mye boligen din er verdt, bør du få en ny verdivurdering av en takstmann.

Flexilån (rammelån)

Mens en økning av boliglånet opptil 85% av boligens verdi ofte krever at pengene skal brukes til et bestemt formål, for eksempel til oppussing eller nedbetaling av annen gjeld, står du enda friere med et flexilån, eller rammelån som det også kalles.

I stedet for å måtte søke om mer boliglån hver gang du vil noe nytt, kan du benytte fleksibliteten flere ganger. Du kan imidlertid kun ha fleksilån på opptil 60 % av boligens verdi. Dette er derfor sannsynligvis en løsning for deg som har hatt bolig en stund. Når du søker om flexilån må du også kunne vise til stabil inntekt. Det vil også bli foretatt en kredittsjekk av deg før du får innvilget kredittlån.

Les også: Hva er kredittsjekk?

Okida formidler gunstige lån for deg som ønsker mer boliglån. Bare start søknad her og finn ut hvor mye du kan låne.

Fordeler med å øke boliglånet

Det finnes mange fordeler med å øke boliglånet fremfor å ta opp annen gjeld. Siden banken har sikkerhet i boligen, er renten på boliglånet langt lavere enn andre typer lån, og kostnaden for deg blir derfor vesentlig lavere.

Låner du opp i boligen for å betale ned annen dyr gjeld, som for eksempel forbrukslån, kredittkortgjeld eller andre dyre smålån og kreditter, kan du spare vesentlige summer hver eneste måned. I tillegg til langt lavere rentesatser sparer du også penger på månedlige innbetalingsgebyrer og du får bedre oversikt over økonomien.

Får du innvilget flexilån står du fritt til å bruke pengene på akkurat det du vil og du kan låne opp i boligen flere ganger uten å søke hver gang. Boliglånet fungerer da nesten som en kredittkortsaldo.

Justere nedbetalingstiden på lån

Dersom du øker boliglånet for å pusse opp kjøkken, bad eller bygge ny garasje trenger du ikke nødvendigvis å beholde den opprinnelige løpetiden. Som regel er den på 20 til 30 år.

Dersom du har mulighet til det kan det være lurt å øke terminbeløpene og redusere nedbetalingstiden på lånet slik at det nye badet ditt er nedbetalt raskere. Har du betalt ned på boliglånet i en del år kan du også søke om å øke nedbetalingstiden, slik at terminbeløpene ikke øker altfor mye når du har økt boliglånet.

Hva betyr boliglånsreserve?

Boliglånsreserven er den ledige kapitalen du har innenfor 85% av verdien av boligen, når boliglånet trekkes fra.

Ved å øke boliglånet kan du benytte den ledige kapitalen til å gjøre investeringer i boligen, som for eksempel å pusse opp badet eller bygge ny garasje. Du vil da sannsynligvis øke verdien på boligen, samtidig som du får glede av investeringen.

Slik går du fram for å øke boliglånet

Dersom du har betalt endel ned på boliglånet ditt eller at boligen din har steget vesentlig i verdi, kan du ta kontakt med banken din for å sjekke om du kan få mer boliglån.

Du kan også søke om å øke ditt boliglån her.

Tags: Hvordan øke boliglånet, privatøkonomi, rammelån, refinansiering, refinansiering av gjeld