Hvordan slette kredittkort

Slette kredittkort med disse enkle stegene. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du enkelt kan slette dine kredittkort og forklarer hvorfor det kan være lurt å gjøre.

Innhold:

Sliter du med høy kredittkortgjeld? Ta kontakt med oss i Okida i dag, så kan vi hjelpe deg ut av problemene. Start en uforpliktende søknad om refinansiering her.

Hvorfor bør du slette kredittkort?

Du lurer kanskje hvorfor du bør kvitte deg med dine kredittkort. Grunnen er at dine kredittkort øker din samlede gjeld. Nyere bestemmelser fra Finansdepartementet pålegger nemlig bankene og kredittinstitusjonene å regne all kreditt som gjeld, helt uavhengig av hvor mye kreditt som faktisk er benyttet. Slik kan det bli vanskelig for deg å få innvilget nye lån og kreditter. 

Spesielt for deg som vil ta opp boliglån

Spesielt dersom du ønsker å ta opp boliglån, bør du i forkant gå igjennom dine kredittkort og kvitte deg med kortene som du ikke trenger. Ubrukt kreditt på dine kredittkort fører nemlig til at du får innvilget lavere boliglån. Som en konsekvens kan du faktisk miste muligheten til å kjøpe den boligen som du ønsker deg. 

Med andre ord, dersom du ønsker så mye boliglån som mulig, bør du si opp dine kredittkort eller redusere kredittgrensene. 

Gjeldsregisteret gir banken full oversikt over dine kreditter og lån

Tidligere hadde ikke bankene tilgang til opplysninger om usikrede lån og kreditter tatt opp i andre banker. Det åpnet for muligheten for å unnlate å oppgi informasjon om usikrede kreditter ved søknad om eksempelvis boliglån.

Det nye gjeldsregisteret, som ble innført i 2019, gir bankene full ovesikt over alle nordmenns lån inkludert usikrede lån som har blitt tatt opp i andre banker. Alle typer gjeld registreres i gjeldsregistert, som forbrukslån, kredittlån og billån uten pant. 

Slette kredittkort gjeldsregisteret

Du kan ikke slette kredittkortene som du har via gjeldsregisteret, men du kan få en god oversikt over hvilke kort du har og info om bankenes opplysninger slik at du kan få slettet dine kort. Du kan selv sjekke hvilke opplysninger som er registrert i gjeldsregisteret ved å logge inn på gjeldsregisterets sider for innsyn i egne opplysninger. Dette er en gratis tjeneste hvor du kan sjekke din registrerte gjeld.

Du logger inn ved hjelp av bankID. Du får blant annet innsyn i kredittgrenser, og også rente- og ikke rentebærende saldoer.

Kanskje finner du gamle kredittkort der du ikke visste at du hadde?

Etter at du har fått oversikt over dine kredittkort i Gjeldsregisteret, kan du enkelt gå til de ulike kredittkortselskapenes nettsider og avslutte dine kort. Etter noen dager kan du logge deg inn igjen i Gjeldsregisteret og sjekke om dine kredittkort har blitt slettet.

Slik ser din oversikt over kredittkort ut i Gjeldsregisteret

Senk kredittgrensen på dine kredittkort

Et alternativ til å sletting av dine kredittkort helt er å senke kredittgrensen etter hva du faktisk har behov for. Slik sikrer du deg mot overforbruk og reduserer samtidig din samlede gjeld.

Hvordan slette kredittkort

Slik sletter du kredittkortet – steg for steg:

  1. Bruk BankID til å logge deg inn hos gjeldsregisteret
  2. Her får du full oversikt over dine gjeldsopplysninger og kan blant se hvilke selskaper du har registrert kredittkort hos, dine kredittgrenser, rentebærende saldo, ikke-rentebærende saldo og opplysninger om medlåntaker. Du får også opplysninger om bankenes kontaktinfo slik at du kan rydde opp i dine kundeforhold.
  3. Kontakt leverandøren av kredittkortet du ønsker å avslutte.

Merk at for å avslutte et kredittkort kan du ikke ha utestående kreditt på det aktuelle kredittkortet. 

Sliter du med høy kredittkortgjeld? Ta kontakt med oss i Okida i dag, så kan vi hjelpe deg ut av problemene. Start en uforpliktende søknad om refinansiering her.

Ofte stilte spørsmål om sletting av kredittkort

Hvordan slette kredittkort i gjeldsregisteret?

Mange lurer på hvordan slette kredittkort i gjeldsregisteret. Du kan ikke si opp dine kredittkort direkte fra Gjeldsregisteret, men du kan få en oversikt over kredittkortene du har.

Hvordan slette kredittkort sparebank 1?

For å slette kredittkort i Sparebank 1 må du henvende deg til banken. Har du nettbank, kan du enkelt si opp dine kredittkort der.

Hvordan slette kredittkort Santander?

For å slette kredittkort Santander må du henvende deg til banken. Dersom du har nettbank, kan du som regel enkelt si opp dine kredittkort der.

Finnes det en slette kredittkort app?

For øyeblikket finnes det ikke en slette kredittkort app, men du kan logge deg inn i gjeldsregisteret for å få en oversikt over hvilke kredittkort du har.

Emner: slette kredittkort gjeldsregister