Refinansiering med sikkerhet – dette bør du tenke på

Refinansiering betyr å ta opp et lån med bedre betingelser for å nedbetale flere ugunstige smålån og kreditter. Har du ett eller flere smålån som f.eks forbruksgjeld eller kredittkortgjeld vil det lønne seg å samle disse lånene i ett nytt lån med lavere renter og bedre betingelser. Dessuten vil du kunne spare mye penger på å slippe mange månedlige gebyrer.

Hvis du har betalingsanmerkning eller pågående inkassosaker er heller ikke dette noen hindring.  Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale.

Stiller du med sikkerhet i form av bolig eller annen eiendom kan du få gode betingelser som vil gi deg bedre økonomisk frihet og det vil bli lettere å betale ned gjelden din.

Det mest vanlige er å refinansiere med sikkerhet i bolig.

Refinansiering med sikkerhet – dette er forutsetningene:
Du må eie egen bolig eller eiendom og belåningsgraden kan ikke være for høy.  Belåningsgrad er størrelsen på et lån uttrykt som andel av størrelsen på pantet. Belåningsgraden uttrykkes som regel i prosent. Refinansieringen må nemlig sikres med pant i bolig eller annen fast eiendom. Belåningsgrad vurderes ut ifra boligens beliggenhet og omsettelighet, og kan være inntil 75 – 80 % av verdien.

Du må kunne betjene lånet i form av faste inntekter eller at innfrielse er basert på fremtidig salg. Du må kunne dokumentere inntekt ved hjelp av skattemelding og lønnsslipper.

Se også «slik dokumenterer du inntekt fra nav».

Om du ikke har denne dokumentasjonen tilgjengelig nå, kan du likevel legge inn en uforpliktende søknad og ettersende dette på et senere tidspunkt.

Du kan søke om lån med sikkerhet fra kr 250.000 kroner, og velge en fleksibel nedbetalingsplan på inntil 30 år totalt. Vi behandler din lånesøknad direkte etter innsending og søknaden er vanligvis ferdigbehandlet hos alle våre bankpartnere innen 1-3 bankdager.
Det er helt uforpliktende å søke refinansiering med sikkerhet hos oss.