Har du ikke penger til å betale regninger? Se våre tips

Mange har ikke penger til å betale regninger grunnet stigende renter, dyr strøm og økende matpriser. Dette kan være en krevende situasjon for mange, men det finnes noen grep du kan ta for å gjøre situasjonen lettere. I denne artikkelen gir vi deg noen tips: 

Refinansiering av lån

De fleste har en eller annen form for lån og de vanligste typene av lån er boliglån, studielån, billån, forbrukslån og kredittlån. Ofte kan det være gode penger å hente på å refinansiere ett eller flere av disse lånene. Har du dyre smålån i form av forbrukslån og/eller kredittlån bør du samle disse til ett lån eller bake disse inn i boliglånet. Da får du som regel lavere renter og bedre betingelser. Du sparer også gebyrer. Slik får du lavere månedskostnader og mer å rutte med hver måned. 

Okida kan hjelpe deg med å refinansiere forbrukslån, kredittlån og andre typer lån dersom du kan stille med sikkerhet i bolig. Send oss en uforpliktende søknad om refinansiering, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid. 

Strøm, forsikring og mobil

Mange betaler mer enn de må for tjenester som for eksempel strøm, forsikring og mobil. Ved å gå igjennom alle abonnementer og faste tjenester og bytte til billigere leverandører, kan man frigjøre midler til å betale regninger. Dette bør man gjøre ved jevne mellomrom, minst én gang i året. Prisene endrer seg stadig, og selv om du inngikk en god avtale da du kjøpte tjenesten, kan prisene ha forandret seg i mellomtiden. 

Mange har også abonnementer knyttet til tjenester som de bruker aldri eller lite, for eksempel diverse strømmetjenester. Gå derfor gjennom kontoutskriften din og se hva du har brukt penger på de siste månedene. Dersom du kommer over poster som kan kuttes, kan du ta grep for å forbedre økonomien. 

Dagligvarer

Det kan være mye penger å spare på dagligvarer. Gjør de største innkjøpene hos lavpriskjedene og planlegg alltid turene til butikken. Mange butikker selger varer som snart går ut på dato til sterkt reduserte priser, så det kan være mye penger å spare på å plukke med seg middagen fra tilbudsdisken. 

Kjøp brukt

Det kan være mye penger å spare på å kjøpe brukt. På tjenester som for eksempel finn.no kan du finne det meste du trenger til sterkt reduserte priser. Mange gir også bort ting de ikke trenger. Dersom du selv har ting som du ikke har bruk for, kan du legge disse ut for salg og tjene noen ekstra kroner som kan brukes til å betale andre regninger. 

Ikke ta opp dyre forbrukslån

Om du har dårlig råd og problemer med å betale regninger, kan det være fristende å ta opp et forbrukslån for å klare seg til neste lønningsdag. Dette er imidlertid ikke anbefalt, da slike lån er dyre og gjør at du bare får større månedlige utgifter. Da kan du havne i en negativ økonomisk spiral med problemer som tårner seg opp. Det er i stefet anbefalt å bygge seg opp en bufferkonto over tid, slik at man har midler til å betale uforutsette regninger.

Vær forsiktig med kredittkort

Kredittkort kan gi mange fordeler, men vær forsiktig med å bruke kredittkort dersom du har stram økonomi. Det kan nemlig være lett å bruke mer enn det man har råd til å betale tilbake. Dersom du ikke passer på å betale tilbake hele beløpet ved forfall, begynner renter å løpe, og disse er svært høye. Slik pådrar du deg unødvendige utgifter som gjør den økonomiske hverdagen vanskeligere. 

Emner: Har ikke penger til å betale regninger, personlig økonomi, økonomitips