Hvordan bli kvitt inkassogjeld

Hvordan bli kvitt inkassogjeld. Sliter du med å bli kvitt inkassogjeld? Fortvil ikke. Med disse enkle stedene blir det enklere å bli kvitt inkassogjelden.

  1. Få oversikt over inkassogjelden
  2. Ta kontakt med inkassoselskapene
  3. Se på gode løsninger for å bli kvitt din gjeld
  4. Sett opp en plan for nedbetaling
  5. Ta kontakt med kreditorene dine for å få redusert gjelden
  6. Sjekk også mulighetene for refinansiering med sikkerhet i bolig
  7. Betal ned inkassogjelden

Få oversikt over inkassogjelden

Det første du bør gjøre er å få en oversikt over hvor mye inkassogjeld du faktisk har. Dersom du har god oversikt over egen økonomi og dine inntekter og utgifter, vil det bli mye enklere å lage en plan for å bli kvitt inkassogjelden.

Les også: Hva er et tvangssalg?

Ta kontakt med inkassoselskapene

Dersom summen du skylder er uoverkommelig, bør du raskest mulig ta kontakt med inkassoselskapene og de som du skylder penger. Spør først om de kan pause rentene i en begrenset periode. Forklar at du er i ferd med å rydde opp i økonomien og vil trenge litt ekstra tid.

Gode løsninger for å bli kvitt inkassogjeld.

Alle har ulik økonomi og det finnes flere mulige løsninger for å bli kvitt inkassogjeld. Her er noen av de vanligste løsningene for å bli kvitt gjelden:

Dersom du eier egen bolig

Dersom du eier egen bolig eller eiendom, kan det være at du har ledig verdi som du kan bruke til å betale ned gjelden din, eller at du kan låne opp i boligen din. Dette kalles en refinansiering med sikkerhet i bolig. Vi i Okida har spesialisert oss på denne typen finansiering. Bare send oss en uforpliktende søknad, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid:

Start søknad om refinansiering med pant i bolig her.

Dersom noen som eier bolig kan hjelpe deg

Dersom du ikke eier egen bolig, kan du få hjelp av noen andre som har ledig verdi i sin bolig, for eksempel die forelder. Slik kan du få penger til å refinansiere gjelden. Det anbefales alternativt å gjøre om dette til et privat lån og at de som eier boligen låner opp i sin ordinære bank for å få best mulig rente.

Selge ting

De fleste har ting som de sjelden eller aldri bruker. Ved å selge disse tingene, for eksempel via finn.no, kan man raskt skaffe penger som kan brukes til å betale ned gjelden raskere. Det kan være gamle klær, vesker, sko, elektronikk, møbler og alt annet. Du vil bli overrasket over hvor mye som kan selges og hvor mye penger dette kan utgjøre til sammen. Ved å selge ting du ikke trenger vil du også få et ryddigere og mer oversiktlig hjem.

Leie ut

Dersom du har et ledig rom til overs kan du leie dette ut til en fast leietaker, eller korttidsleie via for eksempel Airbnb. Slik kan du raskt få inn sårt trengte tusenlapper som du kan bruke til å bli kvitt inkassogjelden din. Les mer om å tjene penger på korttidsleie og utleie via Airbnb her

Privat lån

Dersom du har mulighet til å låne privat kan dette være en god løsning for å bli kvitt inkassogjeld. Men om du velger denne løsningen, er det veldig viktig å skrive kontrakt og at det er ordnede forhold. Personen du låner penger av bør vite at du skal bruke pengene til å betale inkassogjeld. Dere bør sette opp en kontrakt med en oversiktlig nedbetalingsplan og eventuell rentesats.

Lån via Arbeidsgiver.

Noen har også mulighet til å få lån via sin arbeidsgiver. Tar du opp et lån via arbeidsgiver kan avdragene trekkes direkte fra lønnen din, og slik minimeres långivers risiko betraktelig. Du bør uansett fortelle arbeidsgiveren din om den økonomiske situasjonen din dersom du tar opp et slikt type lån.

Nedbetalingsplan inkassogjeld

Skal du bli kvitt din inkassogjeld bør du sette opp et budsjett og en nedbetalingsplan. I budsjettet bør du gå igjennom alle kostnader og redusere disse til et minimum. Deretter så fordeler du det du har til overs til kreditorene. Om du har annen gjeld i tillegg til inkassogjeld må du huske på at denne gjelden skal betales ned samtidig.

Hvis mulig, anbefales det å prioritere de inkasso-kravene som er dyrest (har høyest rente) først.

Ta kontakt med kreditorene for å få redusert gjelden

Dersom du har betalingsproblemer, bør du prøve å forhandle med dine kreditorer for å få redusert gjelden eller å få bedre betingelser. Du kan også prøve å få utsatt innbetalingene.

Noen kreditorer kan være villige til å redusere rentene eller gi bedre betingelser dersom dette øker sjansen for at de får igjen pengene sine. Dine kreditorer er ikke pliktig til å gi deg en bedre avtale, men noen velger å gjøre det dersom de riktige omstendighetene er tilstede.

Vær ærlig om situasjonen du er i, og vis at du forsøker å rydde opp. Legg gjerne ved detaljert informasjon om din økonomi, helst i form av et budsjett som viser inntekter, utgifter og en plan for hvordan du har tenkt å nedbetale gjelden.

Kreditorer som har gitt lån med sikkerhet vil som hovedregel aldri være villige til å inngå forhandlinger om nedskriving av gjeld. Om en kreditor har gitt lån med pant i bil, bolig, båt eller annen eiendom, kan de kreve inn dette gjennom namsmannen for å få kravet sitt dekket. Unntaket er dersom verdien av panten er lavere enn summen på gjelda.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale

Vi i Okida har spesialisert oss på å hjelpe mennesker som er kommet i en vanskelig økonomisk situasjon. Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale, så skal vi se hva vi kan gjøre for deg. Bare start søknad under, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid.

START SØKNAD HER

Emner: Inkasso, hvordan bli kvitt inkassogjeld, personlig økonomi