Slik får du bedre rente på boliglånet 

I løpet av 2022 har renten steget flere ganger og ytterligere rentehevinger er forventet i 2023. Som et resultat har mange merket at prisen på boliglånet har blitt vesentlig dyrere de siste månedene.

Vil du vite mer om hvilke faktorer som påvirker renten på lånet ditt – les her.

Selv om rentene har steget, kan du likevel få en bedre rente. Her er våre beste tips.

Dette kan du gjøre for å få lavere rente på boliglånet

Det finnes flere måter du kan prøve å få en bedre rente på boliglånet ditt når renten på boliglånet går opp. Her er noen tips du kan prøve:

  • Sjekk om du kan refinansiere boliglånet ditt. Dette innebærer at du søker om et nytt boliglån med en lavere rente enn det du har i dag.
  • Sammenlign tilbud fra ulike långivere. Det kan lønne seg å sammenligne tilbud fra flere ulike långivere for å se om du kan få en bedre rente et annet sted.
  • Øk egenkapitalen i boligen. Jo mer egenkapital du har i boligen, desto bedre rente kan du forvente å få på boliglånet ditt. Du kan for eksempel prøve å spare opp mer penger eller selge noen aksjer eller andre verdipapirer for å øke egenkapitalen.
  • Prøv å forhandle om renten. Mange långivere er villige til å forhandle om renten, så det kan lønne seg å spørre om det er mulig å få en lavere rente på boliglånet ditt.
  • Det er viktig å huske at renten på boliglån kan variere fra långiver til långiver, så det kan lønne seg å undersøke flere muligheter før du bestemmer deg for hvilket boliglån du vil ta opp.
  • Før du eventuelt forhandler om renten på boliglånet, kan det være lurt å kvitte seg med dyr gjeld, spesielt om du har betalingsanmerkninger. Da vil du stille bedre dersom du skal refinansiere eller søke lån hos en ny bank.

Emner: Bedre rente på boliglånet, personlig økonomi, boliglån, renteøkninger