Slik får du bedre rente på boliglånet 

I løpet av 2022 har renten steget flere ganger og ytterligere rentehevinger er forventet i 2023. Som et resultat har mange merket at prisen på boliglånet har blitt vesentlig dyrere de siste månedene.

Vil du vite mer om hvilke faktorer som påvirker renten på lånet ditt – les her.

Selv om rentene har steget, kan du likevel få en bedre rente. Her er våre beste tips.

Dette kan du gjøre for å få lavere rente på boliglånet

Det finnes flere måter du kan prøve å få en bedre rente på boliglånet ditt når renten på boliglånet går opp. Her er noen tips du kan prøve:

  • Sjekk om du kan refinansiere boliglånet ditt. Dette innebærer at du søker om et nytt boliglån med en lavere rente enn det du har i dag.
  • Sammenlign tilbud fra ulike långivere. Det kan lønne seg å sammenligne tilbud fra flere ulike långivere for å se om du kan få en bedre rente et annet sted.
  • Øk egenkapitalen i boligen. Jo mer egenkapital du har i boligen, desto bedre rente kan du forvente å få på boliglånet ditt. Du kan for eksempel prøve å spare opp mer penger eller selge noen aksjer eller andre verdipapirer for å øke egenkapitalen.
  • Prøv å forhandle om renten. Mange långivere er villige til å forhandle om renten, så det kan lønne seg å spørre om det er mulig å få en lavere rente på boliglånet ditt.
  • Det er viktig å huske at renten på boliglån kan variere fra långiver til långiver, så det kan lønne seg å undersøke flere muligheter før du bestemmer deg for hvilket boliglån du vil ta opp.
  • Før du eventuelt forhandler om renten på boliglånet, kan det være lurt å kvitte seg med dyr gjeld, spesielt om du har betalingsanmerkninger. Da vil du stille bedre dersom du skal refinansiere eller søke lån hos en ny bank.

Emner: Bedre rente på boliglånet, personlig økonomi, boliglån, renteøkninger

Close

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Okida kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.