Refinansiere boliglån – dette må du vite

I denne artikkelen forklarer vi hva disse ulike formene for refinansiering av boliglån går ut på, hvem det passer for og hva man må gjøre for å innhente tilbud på slike lån.

Innhold:

Det finnes flere former for refinansiering boliglån, her er de viktigste:

 • Refinansiering av eksisterende boliglån for å få bedre renter og bedre betingelser.
 • Refinansiere annen type gjeld inn i boliglånet
 • Ta opp mer lån med pant i en bolig for å bruke på andre ting

Hvis du ønsker å vite mer om refinansiering generelt – les her.

Ønsker du hjelp med å refinansiere boliglån som beskrevet over, ta kontakt med oss ved å starte søknad her.

Vi kommer tilbake til deg innen kort tid.

1: Refinansiere boliglån du allerde har

Å refinansiere betyr å slette et eksisterende lån og ta opp et nytt lån. Ikke alle er klar over at det man i realiteten gjør når man flytter et boliglån fra en bank til en annen er refinansiering av boliglån.

Siden renter på boliglån utgjør en relativt stor del av de månedlige utgiftene for mange, kan det være svært lønnsomt å refinansiere eksisterende boliglån. Det lønner seg sjelden å være en lojal bankkunde. Derfor bør du med jevne mellomrom sjekke om du kan få bedre rente på lånet ditt.

Selv en tiendels prosent kan utgjøre mye, siden summene er så høye for boliglån. Forskjellen på 0,1% effektiv rente på et boliglån på 2 millioner utgjør 2000 kr hvert eneste år. Er lånet og eller rentedifferansen større blir besparelsen tilsvarende stor, og det er ikke uvanlig å spare rundt 10.000 kr i året på å refinansiere boliglånet.

Selv om de fleste ønsker å flytte boliglånet til en annen bank for å få bedre rente og vilkår, kan det også være andre grunner til å refinansiere boliglånet:

 • Lavere lånerente
 • Lengre avbetalingstid
 • Avdragsfrihet
 • Samle ulike tjenester som f.eks lån og forsikringer hos en aktør

Grunnene til at en annen bank kan tilby bedre rente enn den du har kan være mange. Den nye banken kan f.eks.:

 • ha en annen risikovurdering av deg som kunde
 • ha en mer effektiv kostnadsstruktur enn din nåværende bank
 • ha gjort fordelsavtaler med en organisasjon du er medlem av
 • regne det hjem som del av et totalkundeforhold med andre produkter

Det å refinansiere boliglån kan være en god måte å skaffe seg en romsligere økonomi med lavere faste utgifter hver måned.

Se også: Hjelp til refinansiering av gjeld

2: Refinansiering av annen gjeld inn i boliglånet

Siden fast eiendom regnes som en relativt sikker verdi, er bankene villige til å gi en betydelig lavere rente for lån som har sikkerhet i bolig.  Dette kalles også lån med pant i bolig.

Har du betalt ned en del på boliglån vil du kunne ha muligheten til å bake andre lån og kreditter inn i boliglånet. Dette vil ofte lønne seg da andre lån og kreditter, som for eksempel kredittkortgjeld og forbruksgjeld, har en betydelig høyere rente.

Lån som kan bakes inn i billånet er:

Lånene som er nevnt ovenfor har som regel langt høyere rente enn boliglånet, derfor kan man spare betydelige summer i reduserte rentekostnader og termingebyrer ved å ta opp lån med en tilsvarende sum med sikkerhet i eiendommen.

Se også: Refinansiering med sikkerhet i bolig

I tillegg blir økonomien mer oversiktlig, med færre betalinger og det blir enklere å forholde seg til en bank eller finansinstitusjon enn mange.  

For å kunne søke om refinansiering av lån med pant i bolig tar bankene stilling til din risikoprofil, hvor mye samlet gjeld du har, din inntekt og om du har betalingsanmerkninger eller lignende.

Les også: Norges billigste refinansiering

Selv om du har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker, finnes det banker som kan hjelpe deg med refinansiering av dine lån. Ta kontakt med oss i dag så setter vi deg i kontakt med disse bankene. Det er kostnadsfritt og enkelt å undersøke hvor gode vilkår nettopp du kan oppnå gjennom refinansiering.

3: Ta opp mer lån med sikkerhet i en bolig

Har du betalt ned på boliglånet ditt en stund eller boligen din har økt mye i verdi, finnes det muligheter for å øke belåningen på en bolig man allerede eier for så å fleksibelt benytte den kredittrammen slik man ønsker. Dette kalles fleksilån/flexilån / boligkreditt eller rammelån.

Det er vanligvis er et krav om at boliglån og rammelån til sammen ikke kan utgjøre mer enn 70% av boligens verdi.

Rammelån kan gis i tillegg av et vanlig boliglån, eller hele boliglånet kan omgjøres til et boliglån, alt ettersom hva banken ønsker å tilby og du ønsker å gjøre.

Eksempelvis vil det være rimeligere å finansiere for eksempel et bilkjøp med et lån med sikkerhet i fast eiendom i stedet for å ta opp et eget billån.

Ved å finansiere kjøpet av for eksempel bil, båt og MC, oppussing eller lignende med et lån med sikkerhet i bolig, får du betydelig bedre rente enn om du skulle gjort det isolert som et forbrukslån eller usikret lån.

Refinansiere boliglån – flere økonomiske gevinster

Å refinsere ditt boliglån vil kunne gi deg lavere månedlige renteutgiter, mer økonomisk frihet i hverdagen og en mer oversiktlig økonomi.

Ønsker du hjelp til refinansiering av gjeld kan du kontakte oss via dette skjemaet og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. Det er gratis og uforpliktende.