Refinansiering av kredittkortgjeld

Refinansiering av kredittkortgjeld er noe av det smarteste du kan gjøre for å få lavere lånekostnader hver eneste måned. Ved å bake kredittkortgjeld inn i et lån med lavere rente kan spare alt fra hundrelapper til tusenlapper hver eneste måned. Har du i tillegg flere kredittkort med gjeld, kan du spare vesentlige summer på å redusere antall månedlige gebyrer. Trenger du hjelp med refinansiering av kredittkortgjeld? Kontakt oss i dag. Det er gratis og uforpliktende.

START SØKNAD HER

Her er de viktigste fordelene ved å refinansiere kredittkortgjeld:

 • Lavere månedlige utgifter
 • Færre gebyrer
 • Mer oversiktlig økonomi
 • Frigi midler du kan bruke til å betale annen gjeld

Hva er refinansiering?

Å refinansiere betyr å erstatte et lån med et annet lån. Selv om prinsippet kanskje høres litt bakvendt ut, er det klare fordeler ved å refinansiere gammel gjeld. Kredittkort og smålån her kjent for å ha høye renter, i tillegg til dyre termingebyr. Å refinansiere kredittkortgjeld og andre smålån (som for eksempel forbrukslån) vil du sannsynligvis få en mye lavere rente – les mer om dette her.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Det er fort gjort å gå i fellen når man bruker kredittkort. Det er mange aktører på markedet som tilbyr kredittkort. De lokker med fordeler som rentefrie perioder som gjør det enkelt å foreta et impulskjøp eller bruke kredittkortet når bankkortet ikke strekker til. Betaler du kun minimumsgebyret kan de høye rentene over tid vokse seg større enn det opprinnelige lånet.  I slike tilfeller gjelder det å ta tilbake kontrollen. Det kan være vanskelig å finne motivasjonen til å starte en effektiv nedbetaling når man ikke har pengene til det. Da vil refinansiering være ditt beste alternativ.

Det finnes to muligheter for å refinansiere kredittkortgjeld:

 • Å bake kredittkortgjelden inn i boliglånet
 • Refinansiere kredittkortgjeld med et nytt forbrukslån

Bake kredittkortgjeld inn i boliglånet

Å bake kredittkortgjeld inn i boliglånet kalles også refinansiering med sikkerhet eller refinansiering med pant i bolig. Har du muligheten til å bake kredittkortgjelden inn i boliglånet vil dette være den absolutt beste løsningen, da boliglån har de gunstigste rentene i markedet. Det er fordi banken har sikkerhet i boligen din og et slikt lån vil derfor være tryggere for banken. Du vil kunne spare mye penger på en slik løsning.

Refinansiering med sikkerhet i bolig forutsetter at en bank ikke kan låne ut mer penger på boligen enn det som tilsvarer 85% av boligens markedsverdi, det vil si at boliglånet pluss lånet til refinansiering ikke må overstige belåningsgrad opp til nøyaktig 85% av boligverdien. Eneste unntak for bestemmelsen er regelen om inntekt som er 5x inntekten. Å refinansiere kredittkortgjeld eller annen gjeld med pant i bolig kalles også refinansiering av gjeld med sikkerhet.

Refinansiere kredittkortgjeld med et nytt forbrukslån

Mange har midlertidig ikke rom for å bake kredittkortgjeld inn i boliglånet. Da vil det være nødvendig å ta opp et nytt lån. Dette lånet vil være et forbrukslån med lavere rente. Renten på et kredittkort er som regel på mellom 20-30%, mot 12-14% nominell rente på et forbrukslån. Dessuten blir du nå nødt til å betale ned gjelden, dermed vil ikke beløpet risikere å vokse seg stort på samme måte.

Refinansiering av flere kredittkort

Det er mange som skaffer seg flere kredittkort. Har du flere kredittkort med gjeld er det samme prinsippet som gjelder.

Det er faktisk enda mer lønnsomt å refinansiere om du har flere kredittkort og smålån. Det er fordi du kan redusere betraktelige summer i renter og gebyrer. I tillegg kan du få en bedre nedbetalingstid, noe som gir deg bedre vilkår til å betale ned gjelden i et tempo tilpasset din økonomiske situasjon.

Myndighetene har nå innført et gjeldsregister for å redusere sjansen for at personer skaffer seg lån på flere kredittkort om de ikke har betalingsevne. Les mer om gjeldsregisteret her.

Pengene du sparer hver måned på lavere renter og færre gebyrer bør du bruke til å betale ned på gjelden og slik kvitte deg med forbruksgjeld over tid.

Refinansiering av smålån

Det er ikke bare tilbyderne av kredittkort som frister nordmenn til å kjøpe varer og tjenester når man egentlig ikke har penger. Mange nettbutikker opererer med ulike avbetalingsløsninger, noe som innebærer at du kan utsette betalingen og betale beløpet over tid. Ulempen med slike løsninger er, i l likhet med kredittkort, at etter den rentefrie perioden vokser rentene svært raskt. Smålån kommer også med dyre ekstrautgifter.

Prinsippet for refinansiering av smålån er de samme som for refinansiering av kredittkortgjeld. Ved å samle alle smålånene i ett lån med lavere rente vil du spare både renteutgifter og gebyrer hver eneste måned.

Slik refinansierer du kredittkortgjeld og smålån:

 1. Skaff deg oversikt over din egen økonomi. Gå igjennom alle gjeldsregninger du har hatt de siste par månedene. Skaff deg også oversikt over inntekter og øvrige utgifter. Når du vet hvor mye gjeld du har vil det være enklere å finne ut hvilken type refinansiering som passer til ditt behov.
 2. Har du bolig, fritidsbolig eller annen eiendom finnes det muligheter for å refinansiere med pant i bolig. Les mer om å refinansiere med pant i bolig her.
 3. Har du ikke mulighet til å refinansiere med sikkerhet i bolig, kan du ta opp et forbrukslån med lavere rente.
 4. Ta gjerne kontakt med oss. Vi har hjulpet mange med refinansiering slik at de har fått en bedre økonomi, og våre råd er gratis.

Hvem kan søke om refinansiering av kredittkortgjeld og smålån?

Disse kravene stilles til deg som søker:

 • Du må ha en fast inntekt.
 • Du må være over 25 år.

I utgangspunktet bør du ikke ha noen inkassosaker eller betalingsanmerkninger, men ta kontakt med oss likevel så kan vi sette deg i kontakt med banker som kan være villige til å vurdere din situasjon.

Emner: Refinansiering av kredittkortgjeld. Personlig økonomi. Lavere lånekostnader. Økonomitips