Hvordan få lavere lånerente – Ta viktige grep

Få lavere lånerente med disse enkle grepene. Uansett hvilken type lån du trenger, er det ulike renter og betingelser som gjelder. Derfor er det lurt å skaffe seg oversikt og søke hos flere når du skal søke om lån.

Innhold:

Få lavere lånerente ved å sammenligne ulike banker

Uansett hvilken type lån du skal søke, lønner det seg alltid å sammenligne flere ulike banker og långivere før du søker. Renten på samme type lån kan variere vesentlig fra bank til bank. Selv om du har en fast bankforbindelse, er det ikke alltid banken din kan eller vil gi deg det beste lånetilbudet.

Du kan spare tid ved å benytte en lånemegler. En lånemegler vil ta imot din søknad og sende denne videre til flere banker som vil konkurrere om å gi deg det beste tilbudet tilpasset din økonomiske situasjon. Slik kan du sammenligne flere lånetilbud og velge det tilbudet med den beste renta og de beste betingelsene.

Se også denne artikkelen for 8 gode tips til lavere rente på lånet.

Billigere boliglån

Dersom du allerede har et boliglån og har betalt ned på dette en stund, kan det være muligheter for å få lavere lånerente og betingelser ved å refinansiere boliglånet. Hvis du har betalt ned så mye på lånet at gjelden utgjør mindre enn f.eks 60% av boligens verdi, tilbyr mange banker bedre betingelser. Husk at de fleste også har opplevd verdistigning på boligen de siste årene slik at gjelden på boligen har blitt lavere relativt til boligens verdi. En verdivurdering av boligen vil gi deg en pekepinn på dette, og slike verdivurderinger utføres ofte gratis av meglere.

Les også denne artikkelen for hvilke faktorer som spiller inn på renten på boliglånet.

Dersom du tror at du har muligheter for lavere rente på boliglånet, bør du kontakte banken din og be om et nytt lånetilbud på den resterende gjelden. Om ikke banken din er villig til å gi deg et bedre lån, kan du kontakte konkurrerende banker.

Billigere forbrukslån

Har du forbrukslån kan det være muligheter for å få lavere lånerente ved å refinansiere forbruksgjelden. Har du boliglån og har betalt ned på dette en stund og / eller hatt verdistigning på boligen, kan du søke om å få bake forbrukslånet inn i boliglånet. Dette lønner seg da renten på boliglån som regel er langt lavere enn renten på forbrukslån.

Om du har flere forbrukslån, lønner det seg å samle disse til ett lån. Da har du muligheten til både lavere rente og bedre betingelser, samt at du sparer månedlige gebyrer.

Billigere kredittkortgjeld

Kredittkortgjeld er den dyreste formen for gjeld, ofte med rentesatser godt over 25%. Selv om denne gjelden ofte utgjør mindre beløp, kan slik gjeld bli svært dyr i lengden, særlig om kredittkortgjeld akkumulerer over tid. Derfor bør du kvitte deg med kredittkortgjeld så rask som mulig.

Om du ikke har mulighet til å tilbakebetale hele kredittkortgjelden, lønner det seg å refinansiere gjelden og ta opp et forbrukslån i stedet. Du kan nemlig få forbrukslån med vesentlig lavere rente. Slik vil det bli lettere å tilbakebetale og bli kvitt kredittkortgjelden.

Har du flere smålån og kreditter er dette ekstra lønnsomt, da du vil spare månedlige utgifter til gebyrer.

Ønsker du hjelp til å bli kvitt din kredittkortgjeld, kan du ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere. Start søknad her eller ta kontakt med oss på telefon. Det er helt gratis og uforpliktende.