Restrukturere lån

Å restrukturere lån kan hjelpe deg som har betalingsanmerkninger eller andre økonomiske utfordringer. Ved å restrukturere gjelden din kan du få samlet lavere kostnader og slik bli i bedre stand til å betjene gjelden. Du vil også bli kvitt din inkassogjeld og dine betalingsanmerkninger. 

Vi kan hjelpe deg med å refinansiere dyr usikret gjeld, inkassogjeld, kredittgjeld og andre smålån. Du kan starte en søknad om å restrukturere lån her, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid. 

START SØKNAD HER

Hva betyr det å restrukturere lån?

Å restrukturere lån betyr å ta opp et omstartslån som brukes til å betale ned betalingsanmerkninger, inkassogjeld og annen gjeld. Poenget med å ta opp et nytt lån er å samlet sett få lavere rente og bedre betingelser, og slik bli i bedre stand til å betjene gjelden. Dette kalles også for å refinansiere gjeld.

Fordeler med å restrukturere lån:

  • Du kan bli kvitt inkassogjeld og betalingsanmerkninger
  • Du får en samlet lavere rente på din gjeld
  • Færre gebyrer
  • Kun en långiver å forholde seg til i stedet for mange

Du blir kvitt dine betalingsanmerkninger

Det nye lånet vil bli brukt til å innfri din inkassogjeld og dine betalingsanmekninger. Det er mange fordeler med å bli kvitt betalingsanmerkninger. Slike anmerkninger skaper problemer ved anskaffelse av en rekke tjenester som for eksempel mobilabonnement, forsikringer, strømavtaler og mye mer. Dersom du har betalingsanmerkninger vil du også bli nektet å ta opp nye ordinære lån. Videre er det å ha inkassogjeld dyrt. Når en forfalt regning går til inkasso, baller det på seg med gebyrer, strafferenter og etterhvert tunge salærer. Greier du å innfri kravene og stoppe denne prosessen vil du spare mye penger. 

Se også: Unngå inkasso med enkle grep

Du får samlet lavere rente på din gjeld

Smålån, kredittkortgjeld og inkassogjeld har ofte svært høy rente. Ved å innfri disse lånene og bake de inn i et større lån vi du kunne få en samlet lavere rente. Slik kan du frigi kapital som kan brukes til å betale ytterligere ned på gjelden.

Færre gebyrer

Det er vanlig med innbetalingsgebyrer knyttet til lån. Har du mange lån, blir det mange innbetalingsgebyrer å betale. Et eller to innbetalingsgebyrer utgjør kanskje ikke så mye penger, men over tid kan gebyrer utgjøre en vesentlig sum. Dersom du har 5 lån og betaler 60 kroner per lån utgjør dette 300 kroner per måned. I løpet av et år betaler du 3600 kroner og i løpet av 3 år betaler du 10 800 kroner bare i gebyrer! Ved å samle lånene og redusere antall gebyrer kan du spare et vesentlig beløp over tid. 

Kun én långiver å forholde seg til i stedet for mange

Til slutt vil en omstrukturering føre til færre långivere å forholde seg til. Det er ofte lettere å forhandle med og finne løsninger med en større långiver enn mange små. Dessuten får du kun en regning å forholde deg til og slik en ryddigere og mer oversiktlig økonomi. 

Hvordan kan jeg restrukture min gjeld?

Vi i Okida kan sette deg i kontakt med flere banker som spesialiserer seg på restrukturering av gjeld. Du trenger bare å sende inn en søknad her, så tar vi oss av resten. Slik restrukturerer du din gjeld:

  1. Send en uforpliktende søknad her
  2. Motta tilbud fra flere banker
  3. Velg det tilbudet som passer deg best

Krav for å restrukturere lån

For å kunne restrukturere dine lån stilles det ofte krav om at du kan stille med sikkerhet i egen bolig. Dette kalles også for refinansiering med pant i bolig. Du må derfor ha ledige midler i boligen, altså at boliglånets samlede verdi utgjør mindre enn 85% av boligens verdi. Dersom du har betalt ned en del på gjelden fra før eller har hatt en vesentlig verdistigning på boligen, har du sannsynligvis ledige midler i boligen. 

Se også: Bli kvitt betalingsanmerkninger

Ofte stilte spørsmål om å restrukturere privat lån

Hvilken rente får jeg på det nye lånet?

Renten på det nye lånet settes individuelt og vil avhenge av mange faktorer, blant annet din inntekt i forhold til samlet gjeld, din alder, ditt yrke og mer. Hvilken rente som gis vil derfor variere fra person til person. Send inn en søknad via Okida, så mottar du et uforpliktende tilbud.

Hvilke banker tilbyr restrukturering av lån?

Restrukturering av lån tilbys ofte av mindre spesialbanker. Okida samarbeider med flere slike banker. Du kan bare sende en lånesøknad her, så kontakter vi flere banker på vegne av deg. Dersom du få flere tilbud, kan du velge det tilbudet med den laveste renten og vilkårene som passer best til deg og din økonomiske situasjon. 

Emner: Privatøkonomi, restrukturering av lån, omstartslån, refinansiering av gjeld, restrukturering av gjeld