Hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning

Hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning? Vi i Okida kan hjelpe deg med å refinansiere slik at du blir kvitt dine betalingsanmerkninger og får en ny økonomisk start.

Bli kvitt dine betalingsanmerkninger.

Start søknad her

Slik oppstår en betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er en konsekvens av en regning som ikke er blitt gjort opp. Det kan være snakk om et lån som har forfalt, ubetalt husleie, eller en annen vare eller tjeneste som man har kjøpt. Når man ikke betaler en regning innen forfall vil det etter hvert komme en purring. Dersom purringen ikke blir betalt, sendes regningen til et inkassobyrå, som tar seg av den videre innkrevingen. Da tilkommer det ytterligere gebyrer, som gjør at regningen vokser.

Dersom man fremdeles ikke betaler, vil man få en betalingsanmerkning. Det er ikke bare manglende betalinger som kan gi betalingsanmerkninger. Personlig konkurs og at en er innenfor gjeldsordningen er andre årsaker.

Du kan se alle stegene i inkassoprosessen her: Hva er inkasso

Hva er en betalingsanmerkning?

Ved manglende betaling vil kredittbyrået sende over dine opplysninger til et register hvor alle manglende betalinger registreres. I det øyeblikket dine opplysninger registreres her har du en betalingsanmerkning.

Se også: Hvordan søke om omstartslån?

Hva er konsekvensen av en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning vil ha svært negative konsekvenser for dine økonomiske muligheter. En rekke tilbydere av ulike varer og tjenester vil nemlig foreta en kredittsjekk av deg før de vil selge deg noe. Du kan blant annet bli nektet basis tjenester som mobilabonnement, strøm, kreditter, lån og mye mer.

Dette er hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning

  1. Du kan gjøre opp kravet. Heldigvis blir betalingsanmerkningen slettet så snart man gjør opp kravet. Når du innfrir kravet, skal betalingsanmerkningen automatisk slettes, men det viser seg dessverre at mange betalingsanmerkninger i praksis blir stående selv om de skulle vært slettet. Dermed kan det føre til problemer med lån, selv om det er ugrunnet. Dermed må du selv kontakte kredittopplysningsselskapet for å få betalingsanmerkningen slettet.
  2. Betalingsanmerkningen skal slettes etter 4 år. Selv om betalingsanmerkninger etter loven skal slettes etter 4 år, vil de fleste kreditorer gå til ny sak, slik at en ny betalingsanmerkningen registreres på deg.
  3. Du kan refinansiere gjelden med betalingsanmerkninger. Vi i Okida kan hjelpe deg med dette. Bare send oss en uforpliktende søknad her, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid.

Få hjelp til å bli kvitt dine betalingsanmerkninger?

Vi i Okida kan hjelpe deg med å bli kvitt dine betalingsanmerkninger. Vi hjelper deg med å refinansinsiere din gjeld med betalingsanmerkninger slik at du kan få en ny økonomisk start. Du vil få lavere lånekostnader hver eneste måned. 

Start søknad her

Ofte stilte spørsmål om hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning

Hvor lenge blir en betalingsanmerkning stående?

En betalingsanmerkning blir stående til du gjør opp kravet mot deg. En betalingsanmerkning skal etter loven slettes etter 4 år, men som regel vil kreditorene da gå til ny sak slik at en ny betalingsanmerkning blir registrert på deg. Det er derfor usannsynlig at betalingsanmerkningene dine vil forsvinne av seg selv.  

Hvordan få hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkning?

Hos oss i Okida kan du få hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkning. Ved å refinansiere gjelden din, får du en ny økonomisk start. Bare fyll ut dette skjemaet, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid.

Emner: Hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning, refinansiering med betalingsanmerkning, personlig økonomi, inkassogjeld, få hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkning, hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkning