Hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning

Hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning? Vi i Okida kan hjelpe deg med å refinansiere slik at du blir kvitt dine betalingsanmerkninger og får en ny økonomisk start.

Innhold:

Bli kvitt dine betalingsanmerkningerStart søknad om refinansiering her

Slik oppstår en betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er en konsekvens av en regning som ikke er blitt gjort opp. Det kan være snakk om et lån som har forfalt, ubetalt husleie, eller en annen vare eller tjeneste som man har kjøpt. Når man ikke betaler en regning innen forfall vil det etter hvert komme en purring. Dersom purringen ikke blir betalt, sendes regningen til et inkassobyrå, som tar seg av den videre innkrevingen. Da tilkommer det ytterligere gebyrer, som gjør at regningen vokser.

Dersom man fremdeles ikke betaler, vil man få en betalingsanmerkning. Det er ikke bare manglende betalinger som kan gi betalingsanmerkninger. Personlig konkurs og at en er innenfor gjeldsordningen er andre årsaker.

Du kan se alle stegene i inkassoprosessen her: Hva er inkasso?

Hva er en betalingsanmerkning?

Ved manglende betaling vil kredittbyrået sende over dine opplysninger til et register hvor alle manglende betalinger registreres. I det øyeblikket dine opplysninger registreres her har du en betalingsanmerkning. Les mer om hva en betalingsanmerkning er i denne artikkelen.

Se også: Hvordan søke om omstartslån?

Hva er konsekvensen av en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning vil ha svært negative konsekvenser for dine økonomiske muligheter. En rekke tilbydere av ulike varer og tjenester vil nemlig foreta en kredittsjekk av deg før de vil selge deg noe. Du kan blant annet bli nektet basis tjenester som mobilabonnement, strøm, kreditter, lån og mye mer.

Slik kan du bli kvitt en betalingsanmerkning

  1. Du kan gjøre opp kravet. Heldigvis blir betalingsanmerkningen slettet så snart man gjør opp kravet. Når du innfrir kravet, skal betalingsanmerkningen automatisk slettes, men det viser seg dessverre at mange betalingsanmerkninger i praksis blir stående selv om de skulle vært slettet. Dermed kan det føre til problemer med lån, selv om det er ugrunnet. Dermed må du selv kontakte kredittopplysningsselskapet for å få betalingsanmerkningen slettet.
  2. Betalingsanmerkningen skal slettes etter 4 år. Selv om betalingsanmerkninger etter loven skal slettes etter 4 år, vil de fleste kreditorer gå til ny sak, slik at en ny betalingsanmerkningen registreres på deg.
  3. Du kan refinansiere gjelden med betalingsanmerkninger. Vi i Okida kan hjelpe deg med dette. Bare send oss en uforpliktende søknad her, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid.

Har du en betalingsanmerkning og ønsker å refinansiere gjelden – les mer her.

Få hjelp til å bli kvitt dine betalingsanmerkninger?

Vi i Okida kan hjelpe deg med å bli kvitt dine betalingsanmerkninger. Vi hjelper deg med å refinansinsiere din gjeld med betalingsanmerkninger slik at du kan få en ny økonomisk start. Du vil få lavere lånekostnader hver eneste måned. 

Start søknad her!

Ofte stilte spørsmål om hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning

Hvor lenge blir en betalingsanmerkning stående?

En betalingsanmerkning blir stående til du gjør opp kravet mot deg. En betalingsanmerkning skal etter loven slettes etter 4 år, men som regel vil kreditorene da gå til ny sak slik at en ny betalingsanmerkning blir registrert på deg. Det er derfor usannsynlig at betalingsanmerkningene dine vil forsvinne av seg selv.  

Hvordan få hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkning?

Hos oss i Okida kan du få hjelp til å bli kvitt betalingsanmerkning. Ved å refinansiere gjelden din, får du en ny økonomisk start. Bare fyll ut dette skjemaet, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid.

Hva kan jeg gjøre hvis betalingsanmerkningen ikke slettes automatisk etter at kravet er gjort opp?

Betalingsanmerkninger skal som regel slettes automatisk når gjelden er betalt. Men dette skjer ikke alltid, av ulike årsaker. Hvis anmerkningen ikke fjernes, bør du ta kontakt med kredittopplysningsbyrået direkte for å anmode om sletting. Det kan også være nyttig å ha tilgjengelig dokumentasjon på at gjelden er betalt.

Er det mulig å forhindre registrering av en ny betalingsanmerkning etter at den forrige er slettet?

Etter at en anmerkning er slettet, er det viktig å ha god kontroll på økonomien og unngå sen betaling av regninger. Dermed sørger du for at du ikke får nye betalingsanmerkninger. Videre kan proaktive tiltak som oppsett av budsjett og gjeldsrådgivning være til hjelp for å unngå fremtidige økonomiske vanskeligheter.

Hvordan kan refinansiering hjelpe meg med å fjerne betalingsanmerkninger?

Refinansiering kan hjelpe deg som har betalingsanmerkninger ved å samle all gjeld i ett lån med bedre betingelser. For eksempel kan du få lavere renter eller lengre nedbetalingstid. Dette kan gjøre det enklere å håndtere gjelden og hindre ytterligere anmerkninger.