Refinansiering med betalingsanmerkning

Refinansiering med betalingsanmerkning kan være vanskelig, men vi kan hjelpe deg når andre sier nei.

Innhold:

Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg med å få bedre betingelser på lånene dine og bedre oversikt over økonomien.

Betalingsanmerking – hvorfor sier bankene nei?

Refinansiering med betalingsanmerkning er mer komplisert, mange banker sier nemlig nei til å gi deg refinansiering og nytt lån om du har pågående inkassosaker eller er registrert med betalingsanmerkninger. At du har betalingsanmerkninger er nemlig et signal om at du ikke har kontroll på økonomien din, og da vil mange banker anse det som for stor risiko å gi deg nye lån.

Men fortvil ikke, vi kan hjelpe deg med refinansiering, til tross for at du har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale.

En betalingsanmerkning er bevis på at du har misligholdt et økonomisk forhold tidligere. Da stiller du ikke spesielt sterkt hvis du skal få innvilget lån. En eller flere betalingsanmerkninger kan også gi deg problemer når du skal skaffe deg blant annet mobilabonnement, reiseforsikring, kredittkort, strøm og andre essensielle tjenester.

Vi har spesialisert oss på slike saker, og vil ofte kunne hjelpe deg selv om banken sier nei. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale.

Ønsker du å bli kvitt din betalingsanmerkning? Få gode råd her.

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr rett og slett å ta opp et nytt lån for å erstatte et annet lån. Har du flere dyre smålån og kreditter, som for eksempel kredittkortgjeld, vil det lønne seg å samle disse til et større lån med lavere rente og bedre betingelser. I tillegg vil du spare penger på å redusere antall månedlige gebyrer og du vil få bedre oversikt over økonomien.

Vil du vite mer om hva refinansiering er – les mer i denne artikkelen.

Det er forholdsvis enkelt å søke om refinansiering. Du fyller som regel bare inn et online skjema og laster opp de nødvendige papirene, og så vil du få svar på søknaden din innen kort tid. Problemet er at hvis du har betalingsanmerkninger vil din søknad som regel bli avslått og søknaden din må behandles manuelt.

Det finnes likevel banker som kan hjelpe deg. Du kan sende inn en søknad om refinansiering her (link), så sender vi din søknad til banker som kan hjelpe deg om du er i en vanskelig økonomisk situasjon.

Ønsker du hjelp til å samle dine lån til ett lån?

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale.

Hva er en betalingsanmerkning?

Hvis du ikke betaler en regning i tide, starter en inkassoprosess som kan lede fram til en betalingsanmerkning. En inkassoprosess består av mange detaljerte steg. Etter 2 uker skal du motta en purring. Dersom du fremdeles ikke betaler, vil du motta et inkassovarsel. Et inkassovarsel er den siste påminnelsen du får før regningen blir sendt til et inkassoselskap for videre inndrivelse. I Norge er det lovpålagt å varsle før en sak sendes til inkasso. Hvis du betaler beløpet som står på inkassovarselet er saken ute av verden. Dersom selger ikke mottar betaling av inkassovarselet, blir regningen sendt til inkasso og rettslige tiltak settes i gang. En betalingsanmerkning blir registrert 30 dager etter at rettslige tiltak ble iverksatt.

En betalingsanmerkning registreres i et kredittopplysningsregister, hvor banker og en del andre tilbydere kan hente ut opplysninger for å finne ut om du kan betale for deg. Dersom du har en ubetalt inkassosak, forleggsdom, utlegg, lønnstrekk eller konkurs vil banker og flere andre institusjoner kunne hente ut disse opplysninger om deg. Betalingsanmerkninger vil i de fleste tilfeller sterkt svekke kredittverdigheten, ved en kredittsjekk til både personer og firmaer, slik at det vil være vanskelig å ta opp lån.

Les mer om hva en betalingsanmerkning er her.

Konsekvensen av en betalingsanmerkning

Har du fått en betalingsanmerkning, vil dette ha en rekke negative konsekvenser for økonomien din:

  1. Du kan bli nektet essensielle tjenester som for eksempel forsikring, strøm, mobilabbonment og lån. Forsikringsselskaper, mobiloperatører, banker og andre långivere gjør alltid en vurdering av betalingsevne og kreditthistorikk til søkerne sine.
  2. Det er også svært vanskelig å få nye lån. Å låne penger til personer som ikke har kontroll på økonomien sin innebærer en risiko for bankene.
  3. Det er dyrt. Ubetalte regninger som går til inkasso legger på seg store gebyrer og salærer som også må betales i tillegg til det opprinnelige kravet. En liten regning kan fort mangedoble seg i løpet av denne prosessen.

Dersom du ikke har betalingsanmerkning kan refinansiering uten sikkerhet være et alternativ.

Refinansiere med betalingsanmerkning – ut av knipa

Har du boliglån vil du kunne bake gjelden din inn i dette lånet. Det forutsetter at du har betalt ned en del på boliglånet og / eller at din bolig har steget i verdi. Belåningsgraden på din bolig eller eiendom må også være under 85%.

Du stiller da med med pant i bolig eller fritidsbolig. Siden banken nå har sikkerhet i eiendom, kan banken gi deg langt lavere rente.

Vi kan sette deg i kontakt med banker som spesialiserer seg på denne typen refinansiering, bare fyll inn skjema her så kommer vi tilbake til deg.

Å samle mange smålån inn i boliglånet er nemlig svært gunstig, da boliglån har en langt lavere rente. Mens kredittkortgjeld ofte har en rente på opp mot 30%, har et boliglån en rente på rundt 3% i dagens marked om du har flytende rente.

Du vil da betale langt mindre i renter per måned og slik vil du kunne frigjøre midler som du kan bruke til å raskere nedbetale gjelden og skaffe deg mer økonomisk frihet i hverdagen. Slik blir det enklere å betale de regningene som har gått til inkasso og slik kvitte deg med betalingsanmerkningene.

Du vil også kunne få lengre nedbetalingstid.

Dersom du ikke har bolig eller boliglån, finnes det muligheter for å samle flere smålån til ett større forbrukslån med lavere rente og bedre betingelser.

Hvem kan refinansiere med betalingsanmerkning?

En refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger forutsetter noen grunnleggende krav til søkeren:

  • Du må ha en viss inntekt
  • Du må eie en bolig eller eiendom
  • Belåningsgraden på din bolig eller eiendom må være under 85%

Veien videre

Når du har fått orden på privatøkonomien er det en del ting du bør huske på. Først og fremst er det svært viktig at du ikke pådrar deg noen betalingsanmerkninger i fremtiden. Som du kanskje har opplevd er disse svært hemmende i den økonomiske hverdagen.

Sørg videre for å handle så lite som mulig på kreditt. Du bør også unngå ugunstige smålån eller forbrukslån i den grad dette er mulig. Har du behov for forbrukslån, så husk at det er bedre med ett stort forbrukslån enn mange små.

Se også:

Refinansiering med pant i bolig