Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet betyr en refinansiering av gjelden din i tilfeller der du ikke har mulighet til å stille bolig, fritidsbolig eller annen eiendom som sikkerhet for det nye lånet. I denne artikkelen forklarer vi deg hvor og hvordan du kan søke refinansiering uten sikkerhet og hvilke muligheter som finnes.

Dersom du har muligheten til å stille med sikkerhet, for eksempel i egen bolig eller annen eiendom, kan du søke om refinansiering med sikkerhet her. Dette gjelder også om du har mye kredittgjeld eller pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Det finnes mange fordeler med å refinansiere uten sikkerhet:

  • Du får lavere rente og bedre betingelser
  • Du får bedre oversikt siden du kun har en aktør å forholde deg til. Når du får én faktura å forholde deg til får du mer tid til overs som du kan bruke på andre ting enn å betale regninger.
  • Du sparer månedlige gebyrer

Refinansiering uten sikkerhet passer for deg som:

  • Har mange dyre smålån og kreditter, for eksempel kredittkortgjeld
  • Deg som ikke kan stille bolig eller annen eiendom som sikkerhet
  • Du må kunne dokumentere en fast minimumsinntekt
  • Du må ikke ha pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Hvis du har betalingsanmerkninger / inkasso, se vår artikkel om refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Vil du vite mer om hva refinansiering er – les denne artikkelen.

Slik refinansierer du uten sikkerhet

Skaff deg oversikt
Gå igjennom regninger fra de siste to månedene og finn ut hvilke lån du har. Skaff deg også oversikt over inntekter og øvrige utgifter.

Søk om refinansiering
Okida tilbyr ikke refinansiering uten sikkerhet, men du kan søke om denne typen refinansiering i mange av de ulike kredittbankene i Norge. Dersom du har muligheten til å stille med sikkerhet, for eksempel i egen bolig, kan du søke om refinansiering med sikkerhet her.

Betal ned gjelden din så raskt som mulig
Så raskt du får innvilget refinansiering, bør du betale tilbake dine smålån og kreditter. Slik vil du få lavere renter og romsligere økonomi hver måned.

Hva koster refinansiering uten sikkerhet?
For å refinansiere må du betale etableringsgebyr og termingebyr. Hvis du fra før har flere kreditorer vil du over tid likevel spare penger siden antall månedlige gebyrer reduseres. En annen fordel med etableringsgebyret er at denne er fradragsberettiget ved neste skatteoppgjør.

Slik refinanserier du med sikkerhet

Dersom du har mulighet til å stille med eiendom eller bolig som sikkerhet, vil mulighetene være flere. Du vil også kunne få en lavere rente og bedre betingelser på ditt refinansieringslån.

Slik går du frem for å refinansiere med sikkerhet:

  1. Send en uforpliktende søknad om refinansiering med sikkerhet her
  2. Du vil motta tilbud fra flere banker
  3. Velg det tilbudet som passer deg best.

Ofte stilte spørsmål om refinansiering

Her besvarer vi noen av de vanligste spørsmålene når det kommer til refinansiering:

Hva koster det å refinansiere?

Det er gratis og uforpliktende å sende søknad om refinansiering, med det kan tilkomme avgifter i forhold til selve refinansieringen. For eksempel tinglysning av ny panteobligasjon dersom du stiller med sikkerhet i bolig. Det kan også hende du må betale et oppstartsgebyr og termingebyrer på det nye lånet. Likevel lønner det seg i de fleste tilfeller å refinansiere fordi du får samlet lavere kostnader og færre gebyrer på dine lån.

Må jeg si opp lånene mine når jeg refinansierer?

Nei. Den nye långiveren tar seg av nedbetalingen av gjelden, slik at du ikke trenger å bekymre deg om det. På den måten blir din eksisterende gjeld nedbetalt, og du sitter igjen med ett større lån der all den gamle gjelden er inkludert. Da får du lavere rente og bedre betingelser.

Hvorfor er refinansiering uten sikkerhet dyrere enn refinansiering med sikkerhet?

Refinansiering uten sikkerhet er dyrere fordi långiveren ikke har sikkerhet i noe objekt, som for eksempel en bolig eller en eiendom. Dersom du misligholder et lån med sikkerhet kan banken i ytterste konsekvens kreve salg av panteobjektet for å kreve inn pengene. Dersom du ikke kan stille med sikkerhet har ikke banken denne muligheten og vil kreve høyere renter som kompensasjon.

Se også: Usikret gjeld – alt du trenger å vite

Hvilken rente er det på lån uten sikkerhet?

Renten på slike lån varierer fra långiver til långiver. Dessuten har din personlige økonomiske situasjon stor betydning for hvilken rente du får tilbud om. Jo mer robust økonomi du har, jo lavere rente vil du få på lånet. De ulike långiverne legger også vekt på ulike faktorer. Derfor lønner det seg alltid å sammenligne og søke om lån hos flere banker og så velge det beste tilbudet.

Emner: Hva betyr refinansiering uten sikkerhet, personlig økonomi, lån, sikkerhet i bolig, pant i bolig