Boliglån med betalingsanmerkning og inkasso – vi hjelper deg

Boliglån med betalingsanmerkning og inkasso er noe mange tradisjonelle banker rett og slett ikke innvilger. En kunde som har registerte betalingsanmerkninger vil som regel få avslag på søknad om boliglån.

Fortvil ikke, det finnes en løsning
Det finnes midlertidig noen løsninger. Vi kan hjelpe deg med å få boliglån selv om du har betalingsanmerkninger. Bare start søknad her, så setter vi deg i kontakt med banker som kan gi deg lån til tross for at du har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker.

Start søknad her

Vi tar utgangspunkt i din individuelle økonomiske situasjon. Deretter skreddersyr vi en løsning slik at du skal kunne få oppfylt boligdrømmen til tross for økonomiske vanskeligheter.

Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er kort fortalt en anmerkning som sier at en person ikke bør få kreditt, fordi han eller hun har en eller flere regninger som er betydelig misligholdt. Anmerkningen skal slettes når regningen er gjort opp.

En betalingsanmerkning er en merknad på deg som person knyttet til en inkassosak, forleggsdom, utlegg, lønnstrekk eller konkurs.

Betalingsanmerkninger blir registrert hos kredittopplysningsbyråene.
Når du søker om lån vil banken eller kredittinstitusjonen hente ut denne informasjonen om deg når de skal vurdere om du har betalingsevne. Innhenting og utlevering av kredittopplysninger er regulert i personopplysingsforskriftens §4.


Betalingsanmerkninger vitner om at du ikke har evne eller vilje til å gjøre opp for deg eller liten kontroll på egen økonomi. Har du en eller flere betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker vil de fleste banker avslå din søknad om boliglån.

Se også: Refinansiere boliglån – dette må du vite

Kan jeg likevel få boliglån med betalingsanmerkning?

Dersom du har en betalingsanmerkning vil de fleste banker avslå lånesøknaden din. Det finnes imidlertid noen få banker som gir deg muligheten til å ta opp boliglån om du refinansierer den gjelden du allerede har og kvitter deg med betalingsanmerkningene. Slik gjør du det:

Refinansiering av gjeld

Om det er reginstert betalingsanmerkninger på deg og du ønsker å søke boliglån bør du refinansere den gjelden du har fra før. Å refinansiere betyr rett å slett å samle de lånene du har til ett større lån med bedre betingelser og vilkår. Du kan refinansiere både kredittkortgjeld, smålån og eventuelt boliglån du har fra før. En refinansiering vil føre til lavere månedlige utgifter til renter og gebyrer, slik at du får bedre pusterom til å ordne opp i økonomien din. Dette vil også øke dine sjanser for å få boliglån med betalingsanmerkning.

Du kan lese mer om refinansiering av gjeld i denne artikkelen: Hva er refinansiering?


Det er faktisk bedre med ett stort forbrukslån, enn mange små. Det siste kan vitne om at du har liten oversikt over økonomien din. Derfor bør du refinansiere gjelden din før du søker om lån.

Her kan du sende inn en søknad om refinansiering.

Refinansiering av gjeld med pant i bolig

Vi kan blant annet tilby refinansiering av gjeld og gamle smålån og erstatte de med lån med en rente fra 5% med pant i bolig. Med bedre betingelser vil det bli lettere å innfri inkassokrav og få betalingsanmerkninger slettet, noe som igjen vil gjøre det enklere å få og betjene boliglånet. Refinansiering med pant i bolig vil være det første steget for å bedre din økonomiske situasjon. 

Har du bil eller andre investeringsobjekter vil du øke mulighetene for boliglån om banken får pant i disse. Med dette regneeksempelet viser vi deg hvor mange tusen du kan spare på refinansiering med pant i bolig. 
Det hjelper dessuten å ha en medlåntaker, altså at noen er kausjonist for at lånet blir betalt.

Se også: Å refinansiere med sikkerhet i bolig – slik gjør du det

Ønsker du å søke boliglån med betalingsanmerkning?

Her hos oss vil din søknad bli vurdert individuelt og seriøst, og å få et boliglån med betalingsanmerkninger er som skrevet fullt mulig. De eneste kravene som stilles er at du naturligvis må ha betalingsevne, altså råd til å betale ned på huslånet ditt og innfri dine økonomiske forpliktelser, samt at du må kunne tilby en form for sikkerhet. Kontakt oss i dag for gratis og uforpliktende rådgivning.

Eff. rente 2,40%. 2 mill. o/25 år. Tot. kr 2.653.667

Emner: Boliglån med betalingsanmerkning, søke boliglån med inkassokrav, personlig økonomisk rådgivning. 

Les også: