Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning

Trenger du å refinansiere gjeld med betalingsanmerkning? Dette bør du gjøre. Har du betalingsanmerkninger og ønsker å komme ut av knipa bør du raskest mulig kontakte oss for en uforpliktende samtale.

Vi hjelper deg med å få oversikt over økonomien din og å refinansiere dine lån slik at du får bedre økonomisk pusterom. Bare start søknad her og vi kommer tilbake til deg innen kort tid.

START SØKNAD HER

Hva betyr å refinansiere?

Refinansiering betyr rett og slett å ta opp et nytt lån for å erstatte et annet lån. Men om du har betalingsanmerkninger i tillegg til mange dyre smålån og mye samlet gjeld kan det være vanskelig å få bankene til å gå med på å gi deg refinansiering. En betalingsanmerkning er bevis på at du har misligholdt et økonomisk forhold tidligere.

Da stiller du ikke spesielt sterkt hvis du skal få innvilget lån hos en ny tilbyder. Generelt vil betalingsanmerkninger også gi deg problemer om du skal skaffe deg blant annet mobilabonnement, reiseforsikring, eller kredittkort.

Det finnes likevel banker som kan hjelpe deg. Du kan sende inn en søknad om refinansiering her, så sender vi din søknad til banker som kan hjelpe deg om du er i en vanskelig økonomisk situasjon.

Denne effekten har betalingsanmerkninger på økonomien din

Har du betalingsanmerkninger og inkassokrav kan du bli nektet en rekke tjenester. Eksempler er opprettelse av nye mobilabbonement, strømavtaler og leiekontrakter. Det er også svært vanskelig å få nye lån. At du har en betalingsanmerkning eller inkassosak gående viser at du ikke har kontroll på økonomien din. Å låne penger til personer som ikke har kontroll på økonomien sin innebærer en risiko for bankene. Derfor vil de fleste banker vil derfor si nei til å gi deg nye lån. Derfor bør du rydde opp i økonomien før du søker lån. Betalingsanmerkninger har en rekke negative konsekvenser:

 • Du kan bli nektet essensielle tjenester. Har du betalingsanmerkninger og inkassokrav kan du bli nektet en rekke tjenester. Forsikringsselskaper, mobiloperatører, banker og andre långivere gjør alltid en vurdering av betalingsevne og kreditthistorikk til søkerne sine. Dette skjer vanligvis ved å hente kredittscoren din fra et kredittopplysningsbyrå. Hvis du har en betalingsanmerkning registrert vil du i de aller fleste tilfeller få avslag på søknaden.

 • Det er også svært vanskelig å få nye lån. At du har en betalingsanmerkning eller inkassosak gående viser at du ikke har kontroll på økonomien din. Å låne penger til personer som ikke har kontroll på økonomien sin innebærer en risiko for bankene. Derfor vil de fleste banker vil derfor si nei til å gi deg nye lån. Derfor bør du rydde opp i økonomien før du søker lån.

 • Det er dyrt. Ubetalte regninger som går til inkasso legger på seg store gebyrer og salærer som også må betales i tillegg til det opprinnelige kravet. En liten regning kan fort mangedoble seg i løpet av denne prosessen.

Refinansiering av gjeld – det første steget på veien mot en bedre økonomisk hverdag

 • Ved å bake gjelden din inn i boliglånet eller et større forbrukslån vil du kunne få lavere rente.
 • En refinansiering av smålån vil frigjøre midler som du kan bruke til å raskere nedbetale gjelden og skaffe deg mer økonomisk frihet i hverdagen.
 • Du vil kunne frigjøre midler til å betale de regningene som har gått til inkasso og slik kvitte deg med betalingsanmerkningene.
 • Nedbetalingstiden vil kunne forlenges
 • Du vil kunne spare vesentlige beløp på å samle dine lån til ett større lån, da antall månedlige gebyrer vil bli færre. Se regneksempel på hvor mye du kan spare på færre månedlige gebyrer .

Det første du bør gjøre er å refinansiere eventuelle smålån og kreditter. Å refinansiere vil si å ta opp et nytt lån for å betale ned gamle lån.


En slik refinansiering av smålån vil frigjøre midler som du kan bruke til å raskere nedbetale gjelden og skaffe deg mer økonomisk frihet i hverdagen.


Les også: Slik søker du boliglån med betalingsanmerkning

Betalingsanmerkning?

Har du betalingsanmerkninger i tillegg til mange dyre smålån og mye samlet gjeld kan det være vanskelig å få bankene til å gå med på å gi deg refinansiering. En betalingsanmerkning er bevis på at du har misligholdt et økonomisk forhold tidligere. Da stiller du ikke spesielt sterkt hvis du skal få innvilget lån hos en ny tilbyder. 

Det finnes likevel banker som kan hjelpe deg. Du kan sende inn en søknad om refinansiering her, så sender vi din søknad til banker som kan hjelpe deg om du er i en vanskelig økonomisk situasjon.


Se også: Hvor mye kan jeg låne?

Forsikringsselskaper, mobiloperatører, banker og andre långivere gjør alltid en vurdering av betalingsevne og kreditthistorikk til søkerne sine. Dette skjer vanligvis ved å hente kredittscoren din fra et kredittopplysningsbyrå. Hvis du har en betalingsanmerkning registrert vil du i de aller fleste tilfeller få avslag på søknaden.

Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning – dette er løsningen

Selv om de fleste bankene vil si nei om du søker lån med betalingsanmerkning, finnes det noen få långivere i Norge som innvilger lån også når du har en betalingsanmerkning. For å kunne få innvilget refinansiering hos disse bankene må du kunne stille med pant i bolig eller fritidsbolig.
Dersom huset eller leiligheten ikke er belånt til det fulle kan dette være en god refinansieringsløsning. Her må du imidlertid ha minst 15% egenkapital til disposisjon.

Hvem kan refinansiere gjeld med betalingsanmerkning?

En refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger forutsetter noen grunnleggende krav til søkeren:

 • Du må ha en viss inntekt
 • Du må eie en bolig eller eiendom
 • Belåningsgraden på din bolig eller eiendom må være under 85%

Refinansier gjelden din på nytt

Selv om noen banker tilbyr refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning vil renten på disse lånene ligge relativt høyt. Derfor bør du så raskt som mulig kvitte deg med betalingsanmerkningene. Du bør også refinansiere gjelden på nytt for å få ytterligere bedre vilkår.
Du kan sende inn en uforpliktende søknad om refinansiering her, så setter vi deg i kontakt med banker som kan hjelpe deg med refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning.

Når du har fått orden på privatøkonomien er det en del ting du bør huske på. Først og fremst er det svært viktig at du ikke pådrar deg noen betalingsanmerkninger i fremtiden. Som du kanskje har opplevd er disse svært hemmende i den økonomiske hverdagen.
Sørg videre for å handle så lite som mulig på kreditt. Du bør også unngå ugunstige smålån eller forbrukslån i den grad dette er mulig. Har du behov for forbrukslån, så husk at det er bedre med ett stort forbrukslån enn mange små.

Vi hjelper deg med å få oversikt over økonomien din og å refinansiere dine lån slik at du får bedre økonomisk pusterom. Bare start søknad her og vi kommer tilbake til deg innen kort tid.

START SØKNAD HER

Eff. rente 15,7 %, lånebeløp kr 125 000 over 2 år. Kostnad kr 19 379. Totalt kr 144 379

Emner: Personlig økonomi, refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning, inkasso, refinansiering av gjeld