Kredittkort på reisen – se alle fordelene

Skal du ut å reise kan det lønne seg å bruke kredittkort, både ved bestilling av reisen og under reisen.

Dette gjelder spesielt dersom du reiser i utlandet. Betaler du med kredittkort på reise kan det gi en ekstra sikkerhet mot tyveri og svindel.

Husk at det er viktig å betale ned kredittkortgjelden innen forfall for å unngå at de høye rentene gjør gjelden din uhåndterlig. Eier du bolig og sliter med høy kredittkortgjeld kan du samle gjelden i boliglånet for å spare penger.

Kredittkort med gode forsikringer

De fleste kredittkort har inkludert gode forsikringer som du trenger på reisen. Disse skal dekke uforutsette problemer og uhell når du er på reise eller ferie og vi lister de vanligste: 

  • Ulykkesforsikring gir deg en engangsutbetaling og dekker nødvendige behandlingsutgifter hvis du får skader etter en ulykke som skjer reisen.

  • Tap av reisegods/bagasje: Dette inkluderer både tyveri av bagasje på reisen eller bagasje som forsvinner av ulike årsaker.

  • Forsinket bagasje: Over fire timers forsinkelse ved både helårsforsikring fra Europeiske og hos kredittkortselskapene.

  • Sykdom og hjemreise: Blir du syk og trenger behandling i utlandet eller hjemreise, dekkes dette av forsikringen.

  • Død

  • Avbestillingsforsikring. Dersom du med god grunn er nødt til å avbestille din reise, for eksempel grunnet akutt sykdom, kan du får erstatning for hele eller deler av reiseutgiftene.

Forsikringene over gjelder som oftest også for inntil 3 medreisende i tillegg til kortinnehaver, da som regel ektefelle / partner og barn, men merk at også andre kan regnes som medreisende. Det forutsettes også at hele eller deler av reisen er betalt med kredittkortet og noen av forsikringene har aldersbegrensninger. Sjekk hvilke vilkår som gjelder for ditt kredittkort.

Rabatt på leie av bil med kredittkort

Ta med kredittkort på reisen og få fordeler ved leie av bil. Hvis du har tenkt å leie bil i sommer bør du betale leien med et kredittkort med en såkalt leiebilforsikring. Disse forsikringene dekker typisk skader på bil eller personskader i forbindelse med leie av bil i Norge og utlandet.

Leiebilselskapenes egenandel på forsikringen kan ofte være svært høy, for eksempel 20 000 kroner. Enkelte kredittkort gir deg redusert egenandel, slik at du kan spare mange tusen kroner ved en eventuell skade.

Kredittkort med rabatt på bensin og lading

Har du tenkt å dra på reise med egen bil i sommer kan det være verdt å merke seg at flere kredittkort gir deg gode rabatter på drivstoff og lading av elbil. Som regel har kredittkortene rabatt på spesifikke bensinstasjonkjeder eller ladeoperatører, så sjekk dette før du legger ut på tur.

Kredittkort med rabatt på flybilletter og hotell

Flere kredittkort gir deg enten rabatt på selve billetten, fordeler som gratis bagasje eller opptjening av bonuspoeng til ulike flyselskap. Noen kredittkort og fordelsprogrammer gir deg også rabatt på hotellopphold, enten i form av redusert pris, eller andre ting som gratis frokost eller gratis avbestilling.

Gebyrfrie kredittkort i utlandet

Noen kredittkort belaster deg i form av uttaksgebyr hvis du må ta ut kontanter i utlandet, og det kan være ulike regler på om renten beregnes fra uttaksdato eller fra forfallsdato. I noen tilfeller kan du dermed få gratis uttak i utlandet dersom du betaler regningen innen forfall.

Sliter du med kredittkortgjeld? Vi kan hjelpe deg med å refinansiere smålån slik at du får bedre rente og betingelser. Kontakt oss i dag ved å fylle ut en uforpliktende søknad om refinansiering.