Kredittkort for studenter – her er oversikten over de beste kortene

Kredittkort for studenter – fordeler og ulemper. De fleste studenter har ikke all verdens å rutte med. Riktig bruk av kredittkort kan hjelpe i en økonomisk krevende hverdag, forutsatt at regningene betales i tide.

Her er noen fordeler med kredittkort for studenter:

Kredittkort kan fungerere som buffer

Studielånet kommer ofte som større bolker og i mellomtiden kan et kredittkort være en god løsning for å få betalt faste eller uforutsette regninger. Dette forutsetter imidlertid at kredittkortregningen betales med en gang lønn eller studielån utbetales slik at rentekostnader unngåes eller minimeres.

Kredittkort gir gode rabatter for studenter

Mange kredittkort har gode rabatter som det kan være verdt å benytte seg av som student. Her er noen av de kategorierene studenter kan spare mest penger på:

Flyreiser: Hvis du bor langt unna familie og venner som du ønsker å besøke i helger og ferier kan det være verdt å skaffe seg Remember Mastercard. som gir opptjening av cashpoints som gir rabatt på flyreiser både innenlands og utenlands.


Reiseforsikringer: Det finnes også mange kredittkort med gode reiseforsikringer, avbestillingsforsikringer og ulykkesforsikringer.  Her kan du sammenligne kredittkort med reiseforsikring. Dette forutsetter at minst halvparten av transportkostnadene er betalt med kredittkortet. Andre gode kredittkort som inkluderer reiseforsikring er Gebyrfri Visa og Remember Mastercard.

Kredittkort for studenter med bil

Bensin: For studenter som har bil, kan det lønne seg å skaffe et kredittkort med rabatt på drivstoff. Velger du riktig kredittkort og bensinstasjon kan du spare opptil hele 80 øre per liter bensin eller diesel.  Anbefalte kredittkort i denne kategorien er Shell Mastercard, Flexi Visa og 365 Direkte.

Andre fordeler

Klær og sko: Flexi visa gir deg 4% bonus på en valgfri kategori, du kan velge mellom klær og sko, Sportsutstyr, drivstoff, flyreiser eller elektronikk


Netthandel: Remember kredittkort gir rabatter i over 200 nettbutikker og restauranter. Et annet kort som gir gode rabatter ved handel på nett er Komplett kredittkort som gir deg 2% cashback når du bruker kortet til å handle på internett samt 1% cahsback på alle andre transaksjoner.
Som nevnt flere ganger ovenfor forutsetter økonomisk fordel av kredittkort at regningen fra kredittkortselskapene betales innen fristen. Overskrider man fristen vil renter begynne å løpe og renter og kredittkortgebyrer kan være ganske høye. Er du derimot disiplinert og betaler regningene i tide kan bruk av kredittkort gi deg gode fordeler som hjelper på en trang studentøkonomi.

Sliter du med kredittkortgjeld?


Sliter du med kredittkortgjeld? Vi kan hjelpe deg med å refinansiere kredittkortgjeld slik at du får bedre rente og betingelser. Kontakt oss i dag ved å fylle ut en uforpliktende søknad om refinansiering.

Eff. 21,92% 20K o/12 m. Tot 22.102