Inkassobyråer i Norge

Det finnes en rekke inkassobyråer i Norge. Her får du en full oversikt over de største norske inkassobyråer og hvilke tjenester de tilbyr*. Vi forklarer også hva du bør gjøre om du har fått inkasso.

Har du regninger som har gått til inkasso? Okida kan hjelpe deg med refinansiering med pant i bolig. Bare fyll ut en søknad her, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid. Tjenesten er gratis og uforpliktende. START SØKNAD HER

Inkassobyråer i Norge – en oversikt:

Intrum Inkasso

Intrum er Europas og Norges største inkassoselskap. Intrum har mer enn 10.000 ansatte og er tilstede i 25 land, inkludert Norge. Intrum har hovedkontor i Stockholm, Sverige. Intrum inkasso tilbyr tjenester som inkasso, fakturering, kredittopplysning, porteføljekjøp og låneadministrasjon. 

Lowell inkasso

Lowell Inkasso er den nest største aktøren innen kreditthåndtering i Europa. Deres tjenester omfatter inkasso, kurs og seminarer,  informasjonstjenester, gjeldskjøp, fakturering og restkontrotjenester. Selskapet har adresse i Oslo. 

Visma inkasso

Visma er et norsk konsern som tilbyr et bredt spekter av tjenester innenfor ERP og økonomi, lønn og personal, digitalisering og inkasso. Konsernet har over 12 000 ansatte (2022) og har hovedkvarter i Oslo. 

Klare inkasso

Klare Inkasso AS har spesialisert seg på inndriving av felleskostander i boligbyggerlag og boligselskaper. 

Gothia inkasso

Gothia ble grunnlagt i 1976 og er et Skandinavisk inkassoselskap. Selskapet har ca 500 ansatte i 4 ulike land. Gothia Inkasso er en del av Arvato Financial Solutions, som er en del av Bertelsmann Group og en global leverandør av et bredt spekter av finansielle tjenester. 

Lindorff inkasso

Lindorff inkasso har byttet navn til Intrum . 

Svea Inkasso

Svea-konsternet har mer enn 2000 ansatte og er Nordens største privateide finansieringshus. I Norge har Svea mer enn 250 ansatte i Norge og har kontorer i Oslo, Hamar og Trondheim. Svea tilbyr tilbyr tjenester både til private og til små og store bedrifter i alle bransjer. 

Skyttel inkasso

Skyttel Inkasso har skiftet navn til Konnektiv AS.

Konnektiv AS inkasso

Konnektiv AS tilbyr en rekke ulike tjenester, blant annet fakturaservice, finansiering, rådgivning, inkasso, purreservice og overvåkning. 

CrediCare

CrediCare (tidligere Convene Collection) har vært i bransjen i mer enn 30 år og er en internasjonal leverandør av tjenester innen fakturering, betaling, inkasso og betalingsoppfølging.

Alektum Inkasso

Alektum Inkasso er et svensk konsern som driver i mer 14 europeiske land, blant disse Norge. Selskapet sysselsetter mer enn 700 eksperter innenfor områdene gjeldsinnkreving, gjeldskjøp og finansiering. 

Arvato inkasso

Arvato er et inkassobyrå som har mer enn 40 års erfaring. Arvato driver innenfor en rekke bransjer, blant andre bank og finans, transport og parkering, helse og velvære og fler. 

Hammersborg Inkasso

Hammersborg Inkasso har spesialisert seg på innkreving av inkasso knyttet til husleie og felleskostnader. 

Modhi inkasso

Modhi Norge AS leverer inkasso- og fordringsadministrative tjenester til bank- og fakturamarkedet. Modhi er eied av SpareBank 1 Gruppen AS som er Norges nest største finansaktør bestående av 14 sparebanker over hele landet.

Sergel Inkasso

Sergel Inkasso er en ledende leverandører av kreditttjenester i Baltikum og Norden. 

Avida inkasso

Avida inkasso tilbyr både spareprodukter, forbrukslån og finansielle tjenester til både bedrifter og privatpersoner. Avida er et Nordisk Finansforetak med kontoerer i Norge, Sverige og Finland. 

Klarna inkasso

Klarna er en av Europas største banker og er kjent for sine betalingsløsninger. Klarna tilbyr faktura, kortbetaling og delbetaling.

Alfa Inkasso

Alfa tilbyr en rekke tjenester relatert til betalingsinnkreving, blant annet faktura-administrasjon, purreservice og inkasso. 

Maik inkasso

Maik Inkasso har sitt utspring fra Fredrikstad og leverer tjenester for kraftselskaper og nettselskaper i Norge. Deres tjenester omfatter avregning, måleverdier, innfordring og inkasso (MAFI) og fakturering.

Østfold Inkasso

Østfold Inkasso AS har sitt tilholdssted i Fredrikstad, men betjener privatpersoner og firmaer over hele landet. Deres tjenester omfatter blant annet fakturering, gjeldsforhandlinger og rettslig inkasso. 

Axactor inkasso

Axactor Inkasso har over 30 års erfaring fra bransjen og tilbyr tjenester innen inkasso og fakturaoppfølging. Selskapet foretar også oppkjøp av hele eller deler av porteføljer med misligholdte lån.

Fair inkasso

Fair inkasso holder til i Oslo og legger vekt på helautomatiske tjenester og ny teknologi for å gjøre inkassogangen så effektiv som mulig for alle parter. 

Finans2 inkasso

Finans2 inkasso går nå under navnet Zolva og leverer tjenester som innkreving og kjøp av gjeld. 

Hva bør du gjøre om du har fått inkasso?

Dersom du har mottatt et varsel om inkasso, bør du ta tak i saken med en gang. Sett deg inn i alle viktige opplysninger, som hvem kravet er fra og hvilket beløp det er snakk om. Sjekk også hva kravet gjelder. Et inkassokrav bør betales med en gang for å unngå betalingsanmerkninger og at ytterligere kostnader blir lagt til kravet. I verste fall kan du få eiendeler eller boligen din tvangssolgt, eller du kan få tvunget lønnstrekk. Dersom du er uenig i kravet, bør du raskest mulig ta kontakt med kreditor og inkassobyrået som behandler saken din. 

Dersom du ikke har mulighet til å betale kravet med en gang, bør du gå i dialog med inkassoselskapet for å få til en løsning, som for eksempel en betalingsplan. Et inkassokrav vil ikke forsvinne før du har gjort opp for deg. Du kan også ta kontakt med oss i Okida. Vi kan hjelpe deg med å refinansiere din inkassogjeld slik at du får gjort opp for deg. Da vil også betalingsanmerkningene forsvinne og du vil få en ny økonomisk start.

START SØKNAD HER

Hva gjør et inkassobyrå?

Et inkassobyrå tar seg av prosessen med å drive inn penger for regninger som ikke har blitt betalt. 

Inkassobyråer i Norge

Det finnes et bredt spekter av inkassobyråer i Norge. Enkelte inkassobyråer jobber innenfor bestemte bransjer, mens andre jobber med hele markedet. Det er Virke som organiserer norske inkassobyråer.

_________________________

*Informasjonen i denne artikkelen er hentet fra de ulike inkassoselskapenes nettsteder og gjelder per august 2022.

Emner: Inkassobyråer i Norge, privat gjeld, regningsbetaling, gjeldsinnkreving, norske inkassobyråer