Derfor bør du velge de utradisjonelle mindre bankene

Enkelt å åpne konto

Det er raskt og enkelt å åpne konto. Å åpne en konto tar kun et par minutter. Du trenger bare ditt fødselsnummer og gyldig norsk bank ID.

Det er også enkelt å overføre penger mellom din eksisterende bank og den nye banken.

Se også: Refinansiering med sikkerhet i bolig er svært lønnsomt

Høy innskuddsrente

De utradisjonelle bankene ligger på toppen av listene over de beste innskuddsrentene. Hvis du har penger til overs som du ønsker å spare på konto, bør du sette de her. Det er anbefalt å ha minst 2-3 månedslønner i buffer på en sparekonto i tilfelle uforutsette hendelser, og da bør du sette disse pengene på en konto som gir den beste avkastningen over tid.  Her er noen renteksempler:

Avida Finans – 2.35%

Nordax Bank – 2.30%

Bluestep Bank – 2.20%

Bank2 – 2.20%

Kraft Bank – 2.17%

*innskuddsrente på sparekonto per 07.04.2020

Rentene over er innskudd på sparekonto, med fritt antall innskudd og uttak. Renter på fasterentekonto kan være enda høyere, men da binder du deg til å la sparebeløpet bli stående over en viss periode.

Muligheter for refinansiering

De mindre bankene har ofte langt bedre muligheter for å gi hjelp til refinansiering av gjeld enn de store bankene. Flere strekker seg også lengre når det gjelder å hjelpe folk med økonomiske utfordringer som for eksempel betalingsanmerkninger.

Å refinansiere betyr å erstatte et lån med et nytt lån med lavere rente og bedre betingelser. Det kan også bety å samle flere små lån til ett større lån, noe som kan være fordelaktig. Du kan lese mer om refinansiering her: Derfor bør du samle dine lån (link). 

Fleksibilitet

Å åpne en konto i disse bankene er uforpliktende og gratis. Du er heller ikke bundet av kompliserte kundeprogrammer og krav til å kjøpe et visst antall tjenester. Du kan også avslutte kundeforholdet når som helst.

Er det trygt?

Det er like trygt å opprette en konto i de mindre bankene som i det store. Dine innskudd er beskyttet av statens sikringsfond, som dekker opp til 800 000 i tilfelle banken skulle gå konkurs.