Hjelp med økonomiske problemer

Her er noen tips for å komme seg ut av knipa:

Skaff deg oversikt over økonomien

Skaff deg oversikt. For å kunne få hjelp med økonomiske problemer må du først skaffe deg oversikt over inntekter, eiendeler og gjeld.

  1. Inntekt vil du kunne se på de siste lønnslippene. Husk også å ta med eventuelle overføringer og stønader, samt eventuell leieinntekt. Se også: Slik dokumenterer du inntekt fra NAV.
  2. Gjeld – gå igjennom kontoutskriften og finn ut hvilke banker og kredittinstitusjoner du har gjeld til. Har du flere kredittkort bør du sette opp en liste / oversikt over disse. Prøv også å finne ut hvilken rente og hvilke betingelser du har hos de ulike kreditorene.
  3. Eiendeler – Eier du bolig, bør du få en verdivurdering av denne. Dette kan hjelpe deg når du senere eventuelt skal forhandle om bedre rente og bedre vilkår.

Refinansier dyr gjeld

Gjeldsrenter utgjør ofte en betydelig utgift for mange. Derfor er det så viktig å få så gode betingelser som mulig. Her er det mange penger å spare og vil kunne hjelpe mange med økonomiske problemer.

Etter å ha skaffet deg oversikt over inntekt, gjeld og eiendeler bør du se om du kan få bedre vilkår på lånene du har. Har du flere dyre smålån som for eksempel kredittkortgjeld eller forbrukslån, bør du se på mulighetene for å refinansiere for å få lavere rente og bedre betingelser. Du bør også undersøke mulighetene for lavere rente på boliglånet og eventuelt forhandle med banken din.

Trenger du hjelp til refinansiering, ta kontakt med oss. Vi hjelper deg å samle dyre smålån, refinansiere og gi deg bedre betingelser på dine lån.

Legg inn uforpliktende søknad kostnadsfritt

Les mer om refinansiering her:

Refinansiere med betalingsanmerkning – slik går du frem

Refinansiering med pant i bolig

Unngå inkassosaker og betalingsanmerkninger

Stadig flere nordmenn får betalingsanmerkninger og antallet inkassosaker øker, viser statistikk fra kredittopplysningsbyrået Bisnode.

Har du pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger bør du raskest mulig gjøre opp for deg og få disse slettet. I tillegg til at du kan bli nektet å kjøpe en del tjenester, vil eventuelle betalingsanmerkninger ha en svært negativ effekt på hvilke betingelser du kan få på dine lån. Se også: Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger (link).

Andre muligheter for å spare penger

Gå igjennom de største utgiftene du har hver måned og se hvor det er mulighet for å spare penger. Du kan ofte forhandle deg til bedre betingelser med både strømleverandører og forsikringsselskaper. Kanskje betaler du også for tjenester som du ikke trenger?

Få hjelp med økonomiske problemer – ta kontakt med oss i dag

Vi har vi dyktige økonomiske rådgivere som kan hjelpe deg med utfordringer knyttet til dyr gjeld og refinansiering. Vi gjør vårt ytterste for at du skal få så gode betingelser som mulig. Slik vil du kunne spare mange penger hver måned slik at du lettere kan komme ut av det økonomiske uføret. Det er helt gratis og uforpliktende å snakke med oss. Ta kontakt i dag for en uforpliktende samtale.

Legg inn uforpliktende søknad kostnadsfritt

Nøkkelord: Hjelp med økonomiske problemer, gjeldsproblemer, refinansiering, økonomisk rådgivning