Sjekk kredittscore på få minutter

Sjekk kredittscore på kun et par minutter. Okida viser deg hvordan. I denne artikkelen forklarer vi hvordan sjekke kredittscore, hvilke kredittopplysningsbyråer som har informasjon om dine økonomiske data og vi gir råd om når det kan være lurt å sjekke den oppdaterte kredittscoren. 

Kredittscore er et tall som utarbeides av noen få uavhengige kredittkortselskaper. Dette tallet sier noe om sannsynligheten for at du skal greie å overholde dine forpliktelser, altså betale dine lån og regninger. Bankene og finansinstitusjonene bruker kredittscore for å avgjøre om de skal innfri en lånesøknad eller ikke, og til hvilke betingelser. 

Hvordan sjekke kredittscore

Privatpersoner kan sjekke sin kredittscore hos blant andre kredittopplysningsbyråene Experian og Bisnode. Det tar kun et par minutter å logge seg inn og sjekke kredittscoren. Vi viser deg hvordan: 

Sjekk av din kredittscore med Min Experian

  1. Gå til Min Experian
  2. Logg deg inn på dine sider med BankID kodebrikke eller mobilappen
  3. På nettsidene til Experian kan du legge inn kredittsperre, fjerne kredittsperre, lese gjenpartsbrevene dine og se kreditt- og gjeldsinformasjonen som er registrert på deg. 

Sjekk av din kredittscore med Bisnode

Mange lurer på hvordan man kan sjekke om man er kredittverdig hos Bisnode. Her forklarer vi hvordan:

  1. Gå til innloggingsportalen på Bisnode
  2. Identifiser deg med BankID kodebrikke eller app på mobil for å logge inn
  3. På nettsidene til Bisnode kan finner du informasjon om din kredittscore, din kredittverdighet og hvilke opplysninger som er registrert på deg. 

Ta en sjekk av din kredittscore minst en gang i året

Det anbefales å sjekke din kredittscore minst én gang i året. Det er fordi din score endrer seg dersom det skjer forandringer i din økonomiske situasjon, for eksempel i form av høyere eller lavere inntekt eller opptak av nytt lån. Din kredittscore er blant annet basert på data knyttet til skattemeldingen, så det kan være en god ide å sjekke om din kredittscore har oppdatert seg etter at skattemeldingen har kommet. 

Du bør sjekke kredittscoren før du skal søke lån

Spesielt før du skal søke lån bør du ta en sjekke dine kredittscoredata En god kredittscore øker sannsynligheten for at du får innvilget et lån med bedre betingelser. En dårlig kredittscore kan føre til dårligere lånebetingelser eller totalt avslag. Dersom du får en oversikt over din kredittscore før du skal søke lån kan du gjøre grep for å forbedre din kredittscore, for eksempel kan du kvitte deg med dine betalingsanmerkninger. 

Sjekk kredittscore gratis

Du trenger ikke å betale for å få opplysninger om din kredittscore. Du kan sjekke din kredittscore gratis hos de store kredittopplysningsbyråene:

  • Sjekk kredittscore gratis hos Bisnode
  • Sjekk kredittscore gratis hos Experian

Kredittscore sjekk med betalingsanmerkninger

Mange lurer på om de kan sjekke kredittscore med betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning får du dersom du har misligholdt en økonomisk forpliktelse, altså at du ikke har betalt en regning som du skylder. Det er ingenting i veien for å ta en kredittscore sjekk med betalingsanmerkninger. Skal du søke lån, bør du imidlertid så raskt som mulig kvitte deg med dine betalingsanmerkninger for å øke sjansen for å få lån. 

Emner: Sjekk din kredittscore, hvordan kan jeg sjekke min kredittscore, økonomitips, personlig økonomi, kredittscore sjekk