Smart bruk av kredittkort

Smart bruk av kredittkort betyr å utnytte flest mulig av fordelene knyttet til dine kredittkort, samtidig som du unngår høye renter og gebyrer. I denne artikkelen forklarer Okida hvordan kredittkort kan gi deg gode fordeler, hvordan du kan bruke kredittkort på en mest mulig smart måte og vi svarer også på ofte stilte spørsmål knyttet til kredittkort. 

Fordeler med kredittkort

Med de fleste kredittkort følger det flere økonomiske fordeler. De vanligste fordelene er inkluderte forsikringer, rabatter på utvalgte varer og tjenester og bonus eller cashpoints. Her er noen av de vanligste fordelene med ulike kredittkort:

  • Reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50% av reisen med kredittkortet. Det betyr at du må betale halvparten av overnatting og transport med kortet. Disse forsikringene er fullgode forsikringer som dekker deg mot alt fra sykdom på reisen til tapt eller stjålet bagasje. 
  • Leiebilforsikring kan spare deg for gode penger dersom du har tenkt å leie bil på reisen.
  • Andre typer forsikringer som for eksempel dagligvareforsikring, tankefeilforsikring og ID-tyveriforsikring. 
  • Gode rabatter på en rekke kategorier av varer som for eksempel hoteller, elektronikk, bensin, dagligvarer og mye mer. 
  • Cashpoints betyr at du får poeng på alt du handler. Cashpoints kan trekkes fra på mobilregningen eller veksles inn i varer og tjenester
  • Sikker betaling og reklamasjon. Kredittkort er en av de sikreste måtene å betale på. Dersom du blir utsatt for svindel eller din leverandør skulle gå konkurs har du større muligheter for å få tilbake pengene dine dersom du har betalt med kredittkort. Du står også sterkere ved reklamasjon. 

Hvordan bruke kredittkort fornuftig

Selv om det er mange fordeler knyttet til kredittkort, er det viktig å være klar over at dersom du ikke betaler hele kredittkortregningen i tide, påløper renter og gebyrer. Rentene som løper på kredittkort er veldig høy sammenlignet med de fleste andre typer lån. Skal du dra nytte av fordelene med kredittkort, er det viktig å sørge for at du har nok penger til å betale hele kredittkortregningen når den kommer. 

Den mest fornuftige måten å bruke kredittkort: 

  1. Finn ett eller flere kredittkort som gir deg så mange fordeler som mulig. Velg et kredittkort som gir deg gode rabatter på varer og tjenester som du bruker mye
  2. Sørg alltid for å betale hele kredittkortregningen i tide. 

Smart bruk av kredittkort i utlandet

Det er ekstra smart å bruke kredittkort på reiser til utlandet:

Reiseforsikring og leiebilforsikring

For det første bør du alltid bestille reisen med et kredittkort som inkluderer reiseforsikring. Det finnes mange kredittkort på det norske markedet som tilbyr denne typen forsikring. Da er du blant annet forsikret i tilfelle bagasjen din skulle bli mistet eller stjålet eller om du skulle bli syk på reisen. Noen kredittkort gir deg også andre relevante forsikringer, som for eksempel leiebilforsikring.

Valutapåslag og kontantuttak

Valutapåslag er en avgift som er knyttet til bruk av kredittkort når du betaler i annen valuta. Denne avgiften varierer mellom 1.75%-2.50% av beløpet du handler for. Dersom du er mye ute på reise, kan det lønne seg å velge et kredittkort med lavt valutapåslag. Husk at det som regel alltid lønner seg å betale i lokal valuta når du er ute på reise i utlandet. Noen ganger kan man få bruk for kontanter på reisen, og det er grunnen til at det er lurt å velge et kredittkort med gebyrfrie kontantuttak. 

Rabatter, poeng og cashpoints

Mange kredittkort gir deg gode rabatter på for eksempel hotellovernatting, flybilletter og andre tjenester du trenger i forbindelse med reisen. Andre kredittkort gir deg bonuser og cashpoints på alt du handler. 

Refinansiering av kredittkortgjeld

Skulle du komme i den situasjonen at du ikke greier å betale kredittkortregningene dine innen kort tid, vil det ofte lønne seg å refinansiere kredittkortgjelden din. Kredittkortgjeld har svært høy rente og derfor kan det ofte lønne seg å innfri denne gjelden og ta opp et lån med mer gunstige vilkår. Vi i Okida kan hjelpe deg med refinansiering av kredittkortgjeld. Bare send oss en uforpliktende søknad om refinansiering her, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid. 

Ofte stilte spørsmål om smart bruk av kredittkort

Hva er fordelene med kredittkort?

Å betale med kredittkort gir mange fordeler, som for eksempel inkluderte forsikringer, rabatter, sikker betaling, gratis kontantuttak i utlandet, bonuspoeng og mye mer. 

Hva skjer om jeg ikke betaler kredittkortregningen?

Dersom du ikke betaler hele kredittkortregningen i tide vil det begynne å løpe høye renter på summen som du skylder. Det blir også lagt til innbetalingsgebyrer. 

Kan jeg ha flere kredittkort?

Ja, det er ikke noe i veien for å ha flere kredittkort som kan gi deg ulike fordeler. 

Hva er smart bruk av kredittkort?

Smart bruk av kredittkort er å utnytte fordelene som kredittkort gir, samtidig som du alltid betaler kredittkortregningen til riktig tid slik at du unngår renter og gebyrer.

Emner: Smart bruk av kredittkort, kredittkortgjeld, privat økonomi