Lån med sikkerhet – alt du trenger å vite

Et lån med sikkerhet eller pant betyr rett og slett at du stiller en eiendel eller et objekt som sikkerhet når du tar opp lånet. Dette objektet, vanligvis bolig eller eiendom, kan banken selge om du ikke betaler for deg.

Her kan du søke om lån med sikkerhet i bolig

I denne artikkelen forklarer vi hvordan et sikret lån fungerer og hovedfordelene med denne type lån. Vi kan også hjelpe deg å finne den beste renten.

Dette kan du stille til pant

  • Lån med pant i bolig Banken kan ta over eierskapet av boligen din hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet. Les mer om å ta opp lån med sikkerhet i bolig her.
  • Lån med salgspant i bil
  • Lån med pant i bolig og eiendom vil normalt være gunstigere enn lån med pant i bil på grunn av årlig verdifall på bil
  • Lån med pant i tomt eller annen eiendom

Siden du stiller en sikkerhet for lånet vil dette innebære mindre risiko for banken. Derfor kan banken tilby deg lavere rente og bedre betingelser.
Selv om lån med sikkerhet har lavere rente enn andre typer lån, kan det lønne seg å refinansiere med jevne mellomrom. Da slike lån oftere er av betydelig størrelse, kan selv en liten forskjell i rente utgjøre en reell forskjell for din økonomi.

Vi kan hjelpe deg å refinansiere og finne lånet med best betingelser tilpasset din økonomi. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale – det er helt gratis og uforpliktende.

Start søknad her og vi vil komme tilbake til deg innen kort tid.

Hvilke fordeler har lån med sikkerhet?

  • Lavere rente. Siden det er lavere risiko for banken å låne deg penger om du kan stille sikkerhet, vil renten og betingelsene på slike lån normalt være lavere enn på lån uten pant. Derfor kan dine rentekostnader for et lån med pant vanligvis være lavere enn et lån uten sikkerhet.
  • Lengre nedbetalingstid. I tillegg til lavere rente vil du også kunne få lengre nedbetalingstid. Dette kan gjøre det lettere for deg å kontrollere utgiftene dine og du vil kunne frigjøre penger til andre formål.
  • Høyere lånebeløp. Du vil også normalt ha muligheten for å låne et mye høyere beløp enn ved et lån uten sikkerhet, som vanligvis bare går opp til 350 000 kroner.
  • Større sjanse for å få innvilget lånet.
    Sliter du med en dårlig kredittverdighet og betalingsanmerkninger kan du oppleve at det er lettere å kvalifisere for et lån med sikkerhet siden dette innebærer mindre risiko for banken.
Har du dyre usikrede lån, forbrukslån eller kredittkortgjeld og trenger en ny start? Siden lån med sikkerhet har så mange fordeler i forhold til lån uten sikkerhet bør du gå igjennom gjelden din og samle alle dine lån i et sikret lån fremfor å beholde mange usikrede dyre smålån og forbruksgjeld, dette kalles refinansiering.

Ofte stilte spørsmål

Hva betyr lån med sikkerhet?

Et lån med pant eller sikkerhet betyr at lånetaker stiller en eiendel eller et objekt som sikkerhet til lånegiveren.

Hvilke eiendeler er vanlig å stille til pant ved lån?

De vanligste objektene å stille til pant er bolig, tomt/eiendom og bil. Husk at lån med pant i bolig/eiendom normalt vil være gunstigere enn lån med pant i bil, på grunn av årlig verdifall på bil.

Hva er fordelene med å ta lån med sikkerhet?

Sammenliknet med lån uten sikkerhet er dette fordelene med å ha sikkerhet på lånet: Lavere rente, lengre betalingstid, høyere lånebeløp og større sjanse for å få innvilget lånet.

Se også:

Refinansiering med sikkerhet i bolig
Hva er refinansiering

Eff. rente 2,40%. 2 mill. o/25 år. Tot. kr 2.653.667