SMS lån på dagen uten kredittsjekk

Sms lån på dagen uten kredittsjekk er ikke mulig å få i Norge. Men det finnes andre alternativer dersom du trenger å låne penger. I denne artikkelen forklarer vi hvorfor det ikke er mulig å få sms lån på dagen uten kredittsjekk. Vi forklarer også hvorfor sms lån er forbudt i Norge og svarer på ofte stilte spørsmål knyttet til SMSlån

Hva er SMS-lån uten kredittsjekk?

Sms lån er små lån man kan søke om ved å sende en sms med en kode til et bestemt nummer. Slike lån er enkle å søke om og innvilges raskt. Ofte innvilges SMS lån uten noen form for kredittsjekk. Sms lån kommer uten sikkerhet, det vil si at det ikke tas pant i noe objekt før lånet utbetales. Sms lån er altså en type usikret lån. 

Derfor er SMS lån forbudt i Norge

Det er ikke lov å reklamere for eller innvilge SMS lån i Norge. Dette er bestemt av myndighetene. Grunnen er at raske og enkle lån uten kredittsjekk ofte fører til høyt opptak av gjeld, noe som kan føre til betalingsproblemer. Derfor er kredittsjekk obligatorisk ved alle låneopptak i Norge. 

Sms lån på minuttet

Du har kanskje hørt begrepet “sms lån på minuttet” eller “sms lån på dagen”. I praksis er det ikke mulig å få sms lån på minuttet i Norge. Selv om store deler av låneprosessen er automatisert, skal opplysningene kontrolleres og pengene skal utbetales til konto. Dette tar som regel minst en virkedag. Det er heller ikke lov å markedsføre sms lån i Norge. 

Sms lån med betalingsanmerkning

Sms lån med betalingsanmerkning gis ikke i Norge. For det første er det ikke lov å innvilge eller reklamere for sms lån i Norge. For det andre skal alle som søker om lån kredittsjekkes før lånesøknaden innvilges. Dersom søkeren har betalingsanmerkninger skal det gis avslag på søknaden. Du kan derfor ikke få lån med betalingsanmerkning i Norge. Du kan sjekke om du har betalingsanmerkninger hos et kredittopplysningsforetak, for eksempel Bisnode eller Experian. 

SMS lån uten BankID

Mange lurer på om de kan få sms lån uten BankID. Det korte svaret er nei. Det er ikke tillatt å markedsføre eller innvilge sms lån uten BankID på det norske markedet. BankID kreves alltid for å signere låneavtaler når du søker online eller via en app på telefonen din. 

Alternativer til SMSlån

Selv om lån på SMS er forbudt i Norge finnes det alternativer dersom du trenger å låne penger. Du kan ta opp et mindre forbrukslån i en bank eller søke om kredittkort. Dette gjør du ved å søke hos de ulike långiverne og legitimere deg med BankID. 

Ofte stilte spørsmål om SMS lån på dagen uten kredittsjekk

Hva er lån på SMS?

Lån på sms er raske lån som man kan søke om ved å sende en kode til et bestemt nummer. Man får som regel svar med en gang og pengene utbetales raskt. Lån på sms er ikke lov i Norge. 

Kan man få SMS lån på dagen uten kredittsjekk?

Nei, i Norge kan man ikke få sms lån på dagen uten kredittsjekk. Alle finansforetak og andre som låner ut penger er pålagt å kredittsjekke alle som søker om lån. 

Kan man få SMS lån på minuttet uten kredittsjekk?

Nei, du kan ikke få sms lån på minuttet uten kredittsjekk. For det første er SMS lån forbudt i Norge. For det andre er kredittsjekk obligatorisk ved opptak av alle typer lån. 

Hva er sms lån med betalingsanmerkning?

SMS lån med betalingsanmerkning er raske og enkle lån som man kan søke om ved å sende en SMS-kode til et bestemt nummer. Slike lån kan innvilges raskt uten kredittsjekk slik at eventuelle betalingsanmerkninger ikke oppdages. Slike lån er forbudt å markedsføre og selge i Norge. 

Når ble lån på SMS forbudt i Norge?

SMS lån på dagen ble forbudt i Norge i 2017 på grunn av endringer i loven om markedsføring og innstramminger i praksisen knyttet til utlån. Det er Finansdepartementet som bestemmer lovene og reglene knyttet til utlån i Norge.

Kan man få SMS lån uten BankID?

Nei, I Norge kan man ikke få SMS lån uten BankID. Ved låneopptak kreves alltid fysisk underskrift eller signering med BankID og denne typen lån er ikke tillatt å markedsføre eller selge på det norske markedet. 

Emner: sms lån penger på dagen, smslån, Sms lån på minuttet, lån på sms, SMS lån uten BankID