Mislighold av gjeld? Vi hjelper deg ut av knipa

Mislighold av gjeld kan skje den beste. Livet går ikke alltid på skinner og uforutsette situasjoner som for eksempel sykdom, tap av jobb eller skilsmisse kan føre til økonomiske problemer. Og mislighold av gjeld er dessverre vanlig. Ny statistikk viser at Nordmenns inkassogjeld overgår 114 milliarder kroner. Trenger du hjelp til å rydde opp i misligholdt gjeld? Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale. Start søknad her. Det er slett ikke uvanlig å løse problemene kortsiktig med opptak av enda mer dyr kredittkortgjeld, forbrukslån eller andre dyre smålån. Det siste året har nordmenn tatt opp nesten 12 milliarder i ny forbruksgjeld ifølge E24. Dessverre kan dette ha mer negative konsekvenser. Opptak av dyr gjeld og bruk av kredittkort på kort sikt fører til at regningsbunken vokser og risiko for mislighold av gjeld og betalingsanmerkninger øker.

Mislighold av gjeld – slik løser du problemene

Få oversikt over din økonomi

Har du kommet i en situasjon med mislighold av gjeld og betalingsanmerkninger bør du så rask som mulig få oversikt over din økonomiske situasjon. Sett opp en liste over alle kreditorer du har. Har du regninger som har gått til inkasso og betalingsanmerkninger bør disse regningene betales tilbake raskest mulig slik at betalingsanmerkningene blir slettet. Deretter bør du finne ut hvilke øvrige lån og kreditter som er dyrest og sørge for å betale tilbake disse. Husk å ta med både rente og gebyrer. Ønsker du hjelp med å få oversikt over din økonomi kan du kontakte oss via chat eller kontaktskjema. Vi vil så sette deg i kontakt med en rådgiver. Merk at vi også kan hjelpe deg som har betalingsanmerkninger og inkassokrav.

Refinansiering av dyr gjeld

Hvis du ikke har mulighet til å betale tilbake direkte kan en løsning være å refinansiere gjelden. Det vil si å samle dyre smålån og kredittkortgjeld i et større lån. Slik vil du kunne forhandle om både lavere rente og mer fleksibel nedbetalingstid. Du vil også spare penger på å redusere månedlige gebyrer. Den billigste løsningen er å bake dyre smålån inn i boliglånet.  Det er fordi boliglån som regel har den laveste renta. Dette forutsetter at du har noe margin og fleksibilitet på boliglånet. Har du ikke mulighet for å refinansiere med pant i bolig kan du prøve å samle gjelden i et større forbrukslån. Slik får du lavere rente og bedre betingelser enn de lånene du har fra før. Uansett hvor du er i prosessen beskrevet over, kan våre rådgivere hjelpe deg med refinansiering av dyr gjeld. Vi vil gjøre vårt beste for å finne en løsning som er tilpasset din økonomiske situasjon slik at du får redusert dine månedlige utgifter. Trenger du hjelp til å rydde opp i misligholdt gjeld? Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale. Start søknad om refinansiering her. Se også: Slik får du lån med betalingsanmerkning