Økonomitips i coronatider

De plutselige omveltningene som følge av coronautbruddet har snudd mange folks økonomiske hverdag på hodet. Her er noen grep du bør ta nå som økonomien strammes til:

Nordmenn må nå belage seg på tøffere økonomiske tider. Tusenvis er blitt permittert, andre er oppsagt. Mange næringsdrivende har brått mistet hele eller deler av sitt inntektsgrunnlag. Selv om vanlige lønnsmottakere er sikret full lønn i 20 dager fra permittering / oppsigelse, vil inntektene deretter reduseres betraktelig.

Her er noen grep du bør ta nå som økonomien strammes til:

Ta kontakt med banken din

Flere banker kan nå være villige til å gi en midlertidig betalingsutsettelse. Det betyr at du i en avgrenset periode kun betaler renter og avgifter. Men husk at rentene fremdeles vil løpe, så om det er mulig bør du betale avdragene på lån som normalt. Avdragsfrihet bør du bare vurdere dersom du ikke får pengene til å strekke til det nødvendige

Studiegjeld er det mest gunstige lånet du kan ha. Det har lav rente, det er enkelt å utsette, og har du betalingsproblemer, kan du få rentefritak. Blir du arbeidsufør, kan du få deler eller hele lånet slettet.

Ønsker du hjelp til å samle dine lån til ett lån?

Start søknad her og se hvor mye du kan spare

Skaff deg oversikt

Nå er tiden inne for å lage det budsjettet man har utsatt altfor lenge. Sett opp en oversikt over dine viktigste inntekter og utgifter. Se deretter på hvilke utgifter som kan kuttes.

Betal regningene i tide

Selv om det blir økonomisk trangt må regningene betales. Er regningen først kommet, forsvinner den ikke. Utsetter du flere betalinger, kan regningene gå til inkasso, beløpene vil vokse seg enda større og du kan få betalingsanmerkninger. Se også hva er inkasso

Dersom du ser at pengene ikke strekker til, kan du begynne å søke om utsettelser på regningene. Et godt råd er å utsette de regningene som har lavest rente først. Lånekassen er et godt sted å starte.

Refinansier lånene dine

Har du flere dyre smålån, forbrukslån og kreditter, bør du snarest refinansiere disse. Slik vil du få lavere månedlige låneutgifter, og frigjøre midler til å betale andre regninger. Se også: Slik kan du refinansiere med pant i bolig

Vi kan hjelpe deg med alle typer refinansiering, også deg som har behov for refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger eller inkassokrav. Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale.