Tips når renten øker

For deg som har lån betyr dette først og fremst høyere renteutgifter hver måned.

Flere banker, blant disse DNB , Nordea og KLP har allerede varslet økte renter til sine lånekunder.

Har du for eksempel 2 millioner i boliglån, vil du få en økning i renteutgifter på nesten 4000 kroner etter skatt.

Med høyere utgifter til renter hver måned vil flere få mindre å rutte med. Her er noen tips for deg som kommer til å få økte renter:

Betal mer ned på boliglånet i dag

Betaler du betaler mer ned på lånene du har i dag, vil du ha en buffer når boliglånsrenten går opp. Du venner deg også til et lavere forbruk menes rentene fortsatt er lave.

Vil du vite mer om hvilke faktorer som påvirker boligrenten din – klikk her!

Vurder å binde renten

Hvis du ikke tåler en større renteoppgang bør du vurdere å binde boliglånsrenten. Men husk at å binde renten betyr at du låser deg fast over en lengre periode og at det vil være dyrt å bryte avtalen.

Bytt bank

Et annet tips når renten øker er å vurdere å bytte bank. Hvis banken din er raskere med å heve rentene enn andre banker eller har en høyere rente, bør du snakke med banken din om det er mulig å få bedre betingelser. Hvis banken din ikke går med på å gi deg bedre betingelser bør du vurdere å bytte bank. Les mer her om tre veier til lavere rente.

Kvitt deg med dyr gjeld

Like viktig som å holde kontroll på boliglånsrentene er det å kvitte seg med annen dyr gjeld, som for eksempel forbrukslån eller kredittkortgjeld. Selv om disse lånene ofte er mindre enn boliglånet ditt, har de mye høyere renter. Eier du bolig, kan du for eksempel bake dyre kredittgjeld inn i boliglånet ved å refinansiere. Slik kan du få langt lavere renteutgifter hver måned.

Trenger du hjelp til refinansiering av dyr gjeld, kan du kontakte oss.

Legg inn uforpliktende søknad kostnadsfritt