Samle lån – derfor lønner det seg

Å samle lån til ett lån hos oss er noe av det mest lønnsomme du kan gjøre. Du får lavere rente og større økonomisk frihet. Vi hjelper deg gjennom hele prosessen. Ta kontakt med oss i dag for å se hvor mye du kan spare, det er helt gratis og uforpliktende.
Å samle lån og gjeld til ett større lån lønner seg nesten alltid. Å samle gjeld til ett lån kalles refinansiering. Det vil si at man sletter de opprinnelige smålånene og tar opp ett nytt og større lån med lavere rente og bedre betingelser. Det gir større økonomisk frihet og mer å rutte med i hverdagen.

Se også: Hva er refinansiering

Har du flere lån du ønsker å samle til ett større lån? Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale, ved å fylle ut dette skjemaet.

Hvilke typer lån kan samles til ett lån?

De fleste typer lån kan refinansieres. Dette inkluderer kredittkortgjeld, smålån, kreditter, båtlån, forbrukslån og billån. Også boliglån kan refinansieres.

Samle kredittkortgjeld til ett større lån

Kredittkortgjeld er noe av den dyreste gjelden du kan ha. Det er fordi renten på kredittkortgjeld er svært høy sammenlignet med andre typer lån. Ofte kan renten ligge på opp mot 30%. I tillegg kommer oppstartsgebyrer og månedlige fakturagebyrer.
Selv om selve gjelden ikke er så stor i utgangspunktet, gjør den høye renta på kredittkortgjeld at små beløp kan vokse seg store om man ikke betaler gjelden etter hvert.
Det er mange som har opplevd å komme i økonomisk knipe på grunn av kredittkortgjeld. Små beløp som ikke blir betalt i tide vokser seg raskt store på grunn av gebyrene og den høye renta. Enda dyrere blir det om gjelden går til inkasso, da kommer det også tunge salærer som blir lagt til den opprinnelige gjelden. Vi kan også hjelpe deg om du har pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger, ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale.

Se også: Refinansiering med betalingsanmerkninger

Har du flere kredittkortlån må du betale gebyrer og salærer for hvert eneste lån. Ved å samle kredittkortgjeld til ett større lån med lavere rente og bedre betingelser vil du kunne spare vesentlige summer hver måned. Du vil slippe unna med ett betalingsgebyr i stedet for flere og lavere rente betyr at lånekostnadene per måned blir lavere.

Samle forbrukslån til ett lån

Selv om forbrukslån har noe lavere rente enn kredittkortgjeld, vil det også lønne seg å samle forbrukslånene dine til ett lån om du har flere. Du kan også slå sammen forbrukslån og kredittkortgjeld. Det tilkommer også gebyrer på forbrukslån, derfor er det lurt å kun ha ett forbrukslån å forholde seg til i stedet for flere.

Bake gjeld inn i boliglånet

Har du boliglån som du du har betalt ned på, eller at din bolig har økt i verdi, kan du bake gjelden inn i boliglånet. Dette kalles å refinansiere med pant i bolig. Dette lønner seg økonomisk fordi boliglån generelt har den laveste renta og de beste betingelsene. Det er fordi banken har sikkerhet i boligen din, og vil slik kunne tilby deg vesentlig lavere rente enn hva som er tilfelle når det gjelder kredittkortgjeld og forbrukslån.

Fordeler med å samle gjeld til ett lån:

Oppsummert er det mange fordeler med å samle flere lån til ett lån:
Du får lavere rente. Renten på smålån og kreditter (for eksempel kredittkortgjeld) er ofte veldig høy i forhold til andre typer lån. Du vil derfor kunne få betydelig lavere rente og lavere månedlige rentekostnader ved å samle dine smålån til ett større lån.
Det blir enklere. Å forholde seg til en bank / långiver er både enklere og billigere. Etter å ha samlet dine lån vil du få kun en regning hver måned i stedet for flere. Du kan også lettere forhandle deg til bedre betingelser som for eksempel lengre nedbetalingstid og avdragsfrihet.
Du sparer penger på gebyrer. Du kan du spare vesentlige summer på månedlige betalingsgebyr.

Samle lån – så mye kan du spare – ett regneeksempel

Hvis du for eksempel har 5 smålån og betaler 60 kroner i gebyr per regning per måned, utgjør dette hele 3600 kroner per år! Om du derimot samler disse til ett lån, utgjør gebyrene kun 720 kroner per år. Du sparer altså brutto 2880 kroner på å samle 5 smålån til ett!

Hvordan samle gjeld til ett lån

Slik samler du gjeld til ett lån:

  1. Ta kontakt med oss  i dag for en uforpliktende samtale. Å refinansiere gjeld og samle lån koster ingenting, det er kun fordeler.  Start søknad her, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid.  Du fyller bare inn hvor mye du trenger å samle, samt dine personopplysninger. Vi  har lang erfaring med å hjelpe folk med lavere lånekostnader og en bedre økonomisk hverdag.
  2. Vi vil vurdere din økonomiske situasjon for å se på hvilke muligheter du har. De vanligste alternativene er å ta opp nytt forbrukslån eller bake gjelden inn i boliglånet, mer om dette under.
  3. For å kunne refinansiere gjeld, må du være over 18 år, norsk statsborger, samt kunne vise til en viss fast inntekt.
  4. Vi sender din søknad om refinansiering videre til ulike banker som vil konkurrere om å gi deg den laveste renta og  de beste lånebetingelsene.
  5. Vi kan også hjelpe deg som har pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Ta opp nytt forbrukslån eller bake gjelden inn i boliglånet

Det beste alternativet er altså å bake dyr kredittgjeld inn i boliglånet. Det er fordi boliglån har den laveste renten og de beste betingelsene. Dette forutsetter at belåningsgraden på boligen ikke er for høy. Belåningsgrad er forholdet mellom boligens verdi og samlet gjeld på boligen. Om du har betalt ned en del på boliglånet ditt eller om boligen din har steget vesentlig i verdi, vil det være gode mulighet for å samle lånene dine og refinansiere med sikkerhet i bolig.
Men det er ikke alle som har boliglån eller mulighet for å bake andre lån inn i boliglånet. Hvis du er i den situasjonen bør heller satse på å samle dine lån i et billigere forbrukslån. Renten på forbrukslånet vil ikke være så lav som rente på boliglån, men du vil likevel spare mye i forhold til å ha mange smålån.
Uansett hvilken økonomisk situasjon du er i, kan vi hjelpe deg å samle lån slik at du får lavere renter, bedre betingelser og lavere månedlige utgifter. Ta kontakt med oss i dag for en samtale.

Les også:
Slik får du lån med betalingsanmerkning
Medlåntaker boliglån – derfor lønner det seg
Boliglån med betalingsanmerkning – det er mulig