Forbruksgjelden øker i Norge

Forbruksgjelden øker i Norge. I løpet av fellesferien har forbruksgjelden i Norge økt med nesten 2 milliarder. Det opplyser Norsk Gjeldsinformasjon i en pressemelding. Forbruksgjelden i Norge er nå på over 150 millarder, og dette er en økning på 1,9 millarder siden forrige måned. 

Flere betaler ikke det de skylder ved forfall

Total usikret gjeld har gått noe ned i løpet av året, men har altså økt i løpet av fellesferien, og det er nå flere som ikke betaler det de skylder ved forfall. 

Det er flere grunner til at forbruksgjelden øker i Norge. Stigende priser på nødvendige varer og tjenester som strøm, mat og drivstoff kan ha ført til at mange nå har fått en strammere økonomi. I tillegg er rentene på vei opp, noe som gjør alle typer lån dyrere å betjene. Mange har nylig vært på en ferie som kanskje har blitt dyrere enn man hadde forestilt seg.

Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon, sier det er viktig at folk nå planlegger egen økonomi framover, slik at det ikke blir en markant økning i forbruksgjeld og rentebærende rammekreditt utover høsten.

Har du mye forbruksgjeld?

Dersom du har mye forbruksgjeld bør du ta noen grep nå. Ved å samle og refinansiere gjelden din i et større lån, kan du få lavere lånekostnader. Da vil det bli lettere å håndtere gjelden når rentene stiger ytterligere. Det beste er å refinansiere med sikkerhet i bolig eller annen eiendom. 

Vi i Okida kan hjelpe deg med å refinanisere dyr forbruksgjeld med sikkerhet i bolig. Ta kontakt med oss i dag, det er gratis og uforpliktende. 

START SØKNAD HER

Her kan du lese mer om temaet forbruksgjeld:

Tvangsinnkreving av gjeld

Nå haster det å rydde opp i lånene dine

Dette må du gjøre om du har fått betalingsproblemer