Kredittkort med poeng

Kredittkort med poeng kan gi deg mange fordeler. Visste du at mange kredittkort på det norske markedet kan gi deg en rekke økonomiske gevinster i form av gratis forsikringer, bonus og poeng på ting du handler? Vær imidlertid obs på at du alltid må betale kredittkortregningen i tide for å dra nytte av fordelene, ellers spises gevinsten rask opp av høye renter og gebyrer. I denne artikkelen forklarer Okida hvilke fordeler du kan få og hvordan du utnytter disse på best mulig måte. Vi svarer også på ofte stilte spørsmål om kredittkort med poeng. 

Sliter du med høy kredittkortgjeld? Da kan det lønne seg å refinansiere for å få lavere lånekostnader. Okida kan hjelpe deg med refinansiering med sikkerhet i bolig. Send oss en uforpliktende søknad i dag. 

SØK OM REFINANSIERING HER 

Kredittkort med poeng, cashback og bonus

Mange kredittkort gir deg muligheten til å opparbeide deg fordeler hver gang du bruker kortet. 

Cashback betyr at du får penger tilbake på ting du kjøper. Cashback kan komme i form av prosent eller som en bestemt sum. Noen kredittkort gir cashback på alt du handler, mens andre kort gir deg cashback på utvalgte varegrupper eller hos utvalgte butikker. Slik kan du få penger igjen når du kjøper for eksempel flybilletter, dagligvarer, drivstoff og mye annet. 

Bonus og poeng fungerer stort sett på samme måte som cashback. Hovedforskjellen er at kredittkort med poeng og bonus som regel må benyttes til å kjøpe bestemte varer og tjenester, som for eksempel flybilletter eller i utvalgte nettbutikker. 

Rabattprogrammer

Mange kredittkort gir deg tilgang til gode rabattprogrammer som gir deg store avslag når du handler hos utvalgte samarbeidspartnere. Rabattene kan være så høye som 30%. Rabattene trekkes direkte fra prisen når du handler. Som regel må du bruke spesielle portaler på nett eller logge inn i nettbanken for å få tilgang til disse rabattene. 

Kredittkort med forsikringer

Mange kredittkort gir deg også gode forsikringer når du bruker dem. De vanligste forsikringene er: 

Reise- og avbestillingsforsikring dersom du betaler minst 50% av transportkostnadene med det aktuelle kortet. Med transportkostnader menes flybilletter, togbilletter, billetter til båt og drivstoff dersom du kjører bil. Noen kort dekker kun kortinnehaver, mens andre kort dekker familiemedlemmer eller opptil flere personer i reisefølget hvis også deres transportkostnader er betalt med kortet. Sjekk hvilke vilkår som gjelder for kredittkortet som du har. 

ID-tyveriforsikring gir deg hjelp til å dekke kostnader dersom du blir utsatt for identitetstyveri.

Andre forsikringer kan være dagligvareforsikring og ulike kjøpsforsikringer.

Andre fordeler med kredittkort

Det er mer sikkert å betale med kredittkort. Dersom du skulle bli svindlet, forhandler skulle gå konkurs eller at du av annen årsak ikke mottar varen eller tjenesten du har kjøpt, kan du reklamere til kredittkortselskapet. Det er sikrere å betale med kredittkort enn et vanlig debetkort, fordi pengene ikke belastes din private konto umiddelbart. 

Se også: Dette er forskjellen mellom debetkort og kredittkort

Enkelte premium kredittkort gir deg medlemskap i ekslusive kundeklubber som gir deg tilgang til for eksempel lounger på flyplasser verden over. 

Rentefri betalingsutsettelse betyr at rentene ikke begynner å løpe før et bestemt antall dager etter at et kjøp er foretatt. Dersom du betaler hele kredittkortregningen ved forfall, får du i praksis et rentefritt lån, noe som er gunstig.  

Noen kredittkort gir deg gebyrfrie kontantuttak i minibanker og i bank i butikk, også i utlandet. Vær imidlertid obs på at rentene kan begynne å løpe fra tidspunktet du tar ut kontanter. 

Se også: Kredittkort fordeler og ulemper

Vær obs på renter og gebyrer

Dersom du anskaffer deg kredittkort for å utnytte de økonomiske fordelene, må du passe på å alltid betale kredittkortregningen i tide. Utsetter du betalingen, begynner rentene å løpe, og disse er høye. Det kan også bli lagt til innbetalingsgebyrer. Dersom du mister kontroll på bruk av kredittkort er det lett å opparbeide seg gjeld. Har du slik gjeld, bør du derfor refinansiere kredittkortgjelden dersom du har mulighet til det. 

START SØKNAD OM REFINANSIERING HER

Ofte stilte spørsmål om kredittkort med poeng

Hva er kredittkort med poeng?

Kredittkort med poeng gir deg bonus eller cashback på alle eller utvalgte varer og tjenester som du kjøper. 

Hvilket kredittkort med poeng er det beste?

Hvilket kredittkort med poeng som er det beste avhenger av dine personlige preferanser og handlemønster. Fyller du mye drivstoff, kan du vurdere å skaffe deg et kredittkort som gir rabatt eller bonus på drivstoff. Kjøper du mye elektronikk, kan du skaffe deg kredittkort som gir rabatter og bonus hos elektronikkforhandlere. Du kan også skaffe deg flere kredittkort for å utnytte flere fordeler. 

Hvor mange poeng kan jeg tjene?

Noen kredittkort med poeng lar deg tjene ubegrenset, mens andre kredittkort lar deg tjene poeng eller bonus opp til en viss grense, for eksempel maksimalt 500 kroner per måned eller 2000 kroner i løpet av et år.