Hva er et omstartslån?

Hva er et omstartslån? Et omstartslån passer for deg som har ett eller flere lån med høy rente. Et omstartslån er særlig aktuelt dersom du har problemer med å betjene lånene og har havnet i en vanskelig økonomisk situasjon. Vi besvarer alle spørsmål du måtte ha rundt omstartslån og hjelper deg med å søke.

Søk om omstartslån her

Hvem passer omstartslån for?

  • Du har mye gjeld med høy rente
  • Du har problemer med å innfri dine økonomiske forpliktelser
  • Du har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker
  • Du har bolig eller fast eiendom
  • Du må ha fast inntekt

Hvordan søke om omstartslån?

Ta kontakt med en av våre dyktige rådgivere ved å fylle ut dette skjemaet. Disse vil hjelpe deg med rettledning videre.

Som vedlegg til søknaden trenger du følgende:

  • en verdivurdering av boligen
  • skattemelding  
  • De tre siste lønnsslippene eller annen dokumentasjon på inntekt

Søk om omstartslån her

Hva er et omstartslån med pant i bolig?

For å søke om omstartslån må du eie en bolig som du kan stille som sikkerhet ovenfor banken. Banken tar altså pant i boligen. Du kan låne opptil 85% av boligens verdi og ikke mer enn 5 ganger inntekten din. Før du søker om et slikt lån, må du få en verdivurdering av boligen din som du kan legge fram.

Omstartslån med betalingsanmerkninger og inkassosaker

Har du en eller flere betalingsanmerkninger eller inkassosaker vil de fleste bankene si nei til å gi deg lån. Et omstartslån er derfor en god ordning for deg som ikke får lån i andre banker som følge av at du har pådratt deg betalingsanmerkning.

Se også: Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkninger

Hva er renten på et omstartslån?

Rentenivået på omstartslån varierer fra bank til bank og fastsettes individuelt basert på grunnlag av mange faktorer. Renten vil være høyere sammenlignet med boliglån fordi bankene anser lån til kunder med betalingskunder som mer risikable. Rentenivået er likevel noe lavere enn på usikrede lån fordi banken kan ta pant i bolig.

Se også: Slik får du best rente på refinansiering

Slik får du lavest mulig rente på omstartslånet

Den beste måten å sikre deg den laveste renten på omstartslånet er å innhente tilbud fra flere banker. Okida hjelper deg gjerne med refinansiering og er den eneste aktøren i Norge som har avtale med alle spesialbankene som tilbyr Omstartslån.

Søker du gjennom Okida vil du derfor ha en størst mulig sjanse til å oppnå en løsning og få de beste betingelsene ut fra din økonomiske situasjon. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale, det er raskt, enkelt og gratis.

Se også:

Hvordan stoppe tvangssalg av bolig

Boliglån med betalingsanmerkning

Betalingsproblemer? Vi kan hjelpe deg ut av knipa

Ofte stilte spørsmål om omstartslån:

Hva er forskjellen på et omstartslån og et forbrukslån?

Mens et forbrukslån kan brukes til det du vil, er et omstartslån øremerket til å nedbetale inkassogjeld og andre dyre lån som du måtte ha. For å få et omstartslån må du også stille med sikkerhet i egen eller en kausjonist sin bolig. Et forbrukslån krever ingen sikkerhet.

Hvilke banker tilbyr omstartslån?

Ikke alle banker tilbyr omstartslån, men det finnes noen spesialbanker som hjelper mennesker i en utsatt økonomisk situasjon. Vi i Okida kan sette deg i kontakt med disse bankene. Bare send oss en uforpliktende søknad om omstartslån her, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid.