Gjeldsrådgivning for deg med høy gjeld

Gjeldsrådgivning kan hjelpe deg å bli kvitt høy gjeld og betalingsproblemer. 

Sliter du med høy gjeld? Merker du at du begynner å miste kontrollen over økonomien? Kanskje har du tatt opp forbruksgjeld eller kredittkortgjeld som belaster økonomien ekstra i form av høye renter og gebyrer? Kanskje du til og med har regninger som har gått til inkasso og fått betalingsanmerkninger?

Vi i Okida snakker daglig med mennesker som ønsker hjelp til å forbedre sin økonomiske situasjon. Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale. Dersom du eier bolig, kan løsningen være å refinansiere med pant i bolig. Vi kan hjelpe deg med dette. Bare start en uforpliktende søknad om refinansiering her, så kommer vi tilbake til deg innen kort tid. 

START SØKNAD HER

Oppsøk gjeldsrådgivning før problemene forverrer seg

Dersom du sliter med høy gjeld, bør du oppsølke gjeldsrådgivning før tingene blir verre. Dersom du bare lar det skure og gå og ikke får orden på problemene, kan dine personlige økonomiske problemer føre til at du kan miste både hus og hjem. Du kan få tvungen lønnstrekk og du kan bli nektet basis tjenester som strøm og mobilabonnement.

Mange kan kvie seg for å ta kontakt angående økonomiske problemer, men en gjeldsrådgiver kan hjelpe deg med å gjenoppta kontrollen over økonomien og få tingene på rett spor.

Hva skjer i forbindelse med gjeldsrådgivning?

En gjeldsrådgiver vil foreta en analyse av din økonomi. Dette innebærer en gjennomgang av din gjeld, dine lønnsutbetalinger og eventuelle andre inntekter, samt eventuelle inkassosaker. Målet er å finne tiltak som er realistiske å gjennomføre for å komme ut av uføret. Jo raskere du oppsøker gjeldsrådgivning, jo enklere blir det som regel.

Hvilke tiltak kan settes i gang for å komme ut av uføret?

Hvilke tiltak som er aktuelle vil variere fra person til person. Det vil avhenge helt av hvilke økonomiske forutsetninger den enkelte har. 

Å kvitte seg med dyr kredittkortgjeld og forbruksgjeld vil ofte være en begynnelse for å bli kvitt gjeldsproblemer. Siden slike lån har så høye renter og gebyrer, vil det være svært lønnsomt å samle eller kvitte seg med slike lån.

Eier man hus eller leilighet og har betalt ned noe på lånet, kan dyr forbruksgjeld bakes inn i huslånet til en mye lavere rente. Dette kalles refinansiering. 

Vi i Okida kan hjelpe deg med å refinansiere dine lån med pant i bolig. Da vil du få frigjort kapital som du kan bruke til å betale ned gjelden raskere. Se også: Hva er refinansiering

START SØKNAD HER

Har man ikke huslån, kan man samle smålån til et større forbrukslån med lavere rente og bedre betingelser. Dette kalles refinansiering uten sikkerhet. Slik vil man kunne frigi midler og få romsligere økonomi slik at det blir lettere å betale det man skylder.

Du kan lese mer om refinansiering og refinansiering med betalingsanmerkninger her.

Lag en avtale med dine kreditorer

Hvis du skylder mye penger til mange kreditorer, gjelder det å gå til en avtale med disse slik at gjelden kan nedbetales. Det vil ofte kreve en forhandling mellom partene. Eksempelvis kan man inngå avtaler med en eller flere kreditorer om nedbetaling over lengre tid. En gjeldsrådgiver vil kunne gå inn i saken på din side og støtte deg gjennom denne prosessen.

Når man har kommet frem til en avtale med kreditorene er det særdeles viktig at man holder sine løfter og forpliktelser. Dersom man ikke betaler i tide etter gjeldsordningens rammer, risikerer man at gjeldsordningen annulleres.

Har man inkassosaker gående og betalingsanmerkninger, vil disse kunne slettes så snart man betaler det man skylder. 

Se også: Slik blir du kvitt betalingsanmerkninger

Emner: Gjeldrådgivning, gjeldsrådgiver, refinansiering uten sikkerhet, personlig økonomi